To je to što me zanima!

Marinić osmi u finalu kanua! Pogreška ga je koštala medalje

Matija Marinić ostvario je najbolji plasman na Olimpijskim igrama. Vodio je, no pogriješio je u središnjem dijelu staze i ostao bez odličja. Priliku za popravak dojma imat će u kajak crossu
Vidi originalni članak

Hrvatski kanuist Matija Marinić (33) završio je osmi u finalu discipline C1 slalom na divljim vodama s vremenom 100,35 sekunde. Dobre vožnje u kvalifikacijama i u polufinalu hrvatskim navijačima dale su za pravo nadati se medalji, no sport je još jednom pokazao koliko je surov. Marinić je odradio nešto lošije finale zbog čega je ostao bez medalje u kanuu, no još će imati šansu popraviti dojam u kajak crossu.

POGLEDAJTE VIDEO: Maričić osvojio broncu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odlično je krenuo, bez greške, i dobro prošao kroz seriju nizvodnih vrata. Ipak, imao je već 1,09 zaostatka za vodećim Slovakom na prvom prolazu. Na drugom je nadoknadio sve, odradio je fantastičan srednji dio i preuzeo vodstvo u tim trenucima s ravno sekundom prednosti. Više od dvije sekunde bio je brži od Slovaka Mateja Benuša u središnjem dijelu.

Pogreška ga koštala medalje

No, onda se dogodila velika pogreška. Izgubio je ritam i zastao, odmah se vidjelo da će ga pogreška koštati dosta vremena. Do kraja je odradio solidnu vožnju, na trećem prolazu zaostajao je 1,73 sekunde pa ciljem prošao s trećim vremenom (98.35 sekunde).

Šteta, da ga val nije izbacio iz ritma borio bi se za medalju, no kada je Irac Liam Jegou ciljem prošao s drugim najbržim vremenom Marinić je pao na četvrto mjesto i službeno ostao bez medalje.

Dominantni Gestin uzeo zlato

Do kraja su svoje nastupe odradili oni najbolji, a Marinić je završio na osmoj poziciji. Nevjerojatan nastup imao je Nicolas Gestin, domaći predstavnik, koji se okitio zlatnom medaljom s vremenom 91,36. Hrvatski predstavnik za njime je zaostao 8,99 sekundi jer su mu suci naknadnim pregledom dodali i kaznu od dvije sekunde zbog diranja vrata pa mu je konačno vrijeme iznosilo 100,35.

Koliko je Gestin bio dominantan govori podatak da je drugi Adam Burgess zaostao čak 5,48 sekundi, a treći Slovak Matej Benuš 5,67. Francuz je u potpunosti zaslužio zlatnu medalju jer je dominirao i u kvalifikacijama i u polufinalu.

Marinić nastupa i u kajak crossu

Matija Marinić tako je stigao do plasmana karijere na Olimpijskim igrama što je svakako vrlo dobro. A priliku za popraviti dojam imat će i u kajak crossu, disciplini u kojoj također nastupa u Parizu.

Inače, u finale je nastupalo 12 kanuista. Marinić je krenuo šesti sa starta.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Sokol ga nije volio 30.07.2024.

    Obi-Wan Kenobi a tko bi ju mogao osvojiti???????

  • Gola_Istina 29.07.2024.

    Dobro je i prošao s obzirom na uvjete u kojima trenira. Žalosno da u Zg jedino gdje može trenirati je na Savi maltene kod pročiščivača.

  • 29.07.2024.

    Šteta, ali već sami ulazak u finale je ogroman uspjeh, bravo Mate

Komentiraj...
Vidi sve komentare