To je to što me zanima!

Čudesni Kikanović zabio je za produžetak, pa i za slavlje BiH!

Elmedin Kikanović junačina je prve pobjede izabranika Duška Ivanovića na Euru u Francuskoj. Centar je prvo pogodio tricu za produžetak, a onda i položio za slavlje
Vidi originalni članak

Koliko života ima košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ? Sudeći po utakmici s Izraelom, barem četiri-pet. Naime, već u prvih deset minuta Izraelci su imali dvoznamenkastu prednost, održavali su ju i u nastavku, pa i nakon što su igrači Duška Ivanovića poveli, u posljednju minutu četvrte četvrtine ušlo se s +3 za Izrael.

Još su i Nemanja Gordić i Alex Renfroe promašili slobodna bacanja, no u posljednjoj sekundi očajnički šut za tri poena preko četiri izraelske ruke uputio je Elmedin Kikanović. Dosad je na Europskom prvenstvu šutnuo samo dvije trice, obje je promašio, ali ovu najvažniju pogodio je savršeno čisto - bez obruča, sa zvukom sirene, za 75-75 i dodatnih pet minuta u Montpellieru.

No slavlje i grljenje malo je opustilo reprezentaciju BiH. Izraelci su opet odjurili na sedam koševa viška, samo da bi se Renfroe tricom i Gordić s dva polaganja iskupili za promašena bacanja s kraja regularnog dijela utakmice.

U egalu je Gal Mekel zakasnio samo sekundu za pobjedu, jer je šutirao poslije sirene za istek napada, pa su Ivanovićevi izabranici imali šest sekundi za brzu akciju i pobjedu. I odradili su taj dio savršeno! Renfroe je probio do kraja, navukao trojicu na sebe i samo podvalio loptu Kikanoviću . Centar je položio za 86-84 i uključenje BiH u borbu za drugu fazu.

Kikanović je završio sa 17 koševa, Gordić je zabio 22, Renfroe bio na pragu triple-doublea s 12 koševa i po osam skokova i asistencija, a vrijedi istaknuti i novu odličnu igru Andrije Stipanovića. Bivši mladi hrvatski reprezentativac uz 16 koševa dohvatio je i 18 skokova.

Omri Casspi zabio je 29 za Izrael. U skupini vode Francuska i Poljska s omjerom 2-0, Izrael je na 2-1, BiH i Finska na 1-2, a Rusija je na 0-3 uoči posljednja dva kola.

Skupina A

  • Finska - Rusija 81-79
  • Izrael - BiH 84-86
  • Francuska - Poljska 69-66

Skupina D

  • Litva - Belgija 74-76
  • Češka - Latvija 65-72
  • Ukrajina - Estonija 71-78
Idi na 24sata

Komentari 49

  • Kocho 08.09.2015.

    Kikanović se afirmisao kao igrač u Crvenoj Zvezdi, gde je proveo 3-4 godine, sve dok nije pao zbog dopinga, pa je suspendovan na godinu dana.

  • El Tractor 08.09.2015.

    Bravo momci, zaslužili ste.

  • ragby 07.09.2015.

    Samo neka se najbolja košarka igra na Balkanu...Bravo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare