To je to što me zanima!

Čudesni Curry: Dominacija dječaka u svijetu superljudi

Igrao sam protiv njega i odmah shvatio da je čudo, kaže Roko Leni Ukić koji je igrao protiv Stephena Curryja i iz prve ruke na parketu saznao koliko je dobar košarkaš
Vidi originalni članak

Još ne prestaju reakcije na račun čudesne igre Stephena Curryja u četvrtoj i petoj utakmici finala NBA lige. MVP regularne sezone poigravao se s obranom Cleveland Cavaliersa, pa je Golden State na korak do prvog naslova prvaka još od davne 1975. godine.

Iako pored mišićavih divova izgleda kao dječak, Curry iza sebe ima šest godina iskustva, a u prvoj sezoni u najjačoj ligi upoznao ga je i Roko Ukić, tadašnji član Milwaukee Bucksa.

- Baš protiv Warriorsa te 2009. godine Brandon Jennings zabio je 55 koševa, a iako je bio nadigran u toj utakmici, vidjelo se da je Curry veći igrač od Jenningsa. Već tad imao je neviđen dribling i osjećaj za igru, a poslije, kad je dobio momčad u svoje ruke, postao je ovakav igrač - kaže Ukić pa dodatno objašnjava:

- Jedini je igrač, uz Nasha i Iversona, koji može dovesti svoju momčad jako daleko, a nije fizički dominantan. S tim da ta dvojica nisu osvojili naslov, a mislim da Curry hoće.

Warriorsima za to treba samo još jedna pobjeda, a mogu je ostvariti već večeras u Clevelandu. No tu je LeBron...

- Ne gubim nadu jer sam najbolji na svijetu - hrabro je James najavio preokret.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ČILI 16.06.2015.

    sad se vidi kakvu su momčad ameri imali na zadnjem svjetskom prvenstvu...nadolazeće mlade vrhunske zvijezde...a toliko je bilo košarkaških "stručnjaka" koji su ih, i na ovom mjestu, nipodaštavali...

  • depravedscum 16.06.2015.

    Skroman, down to earth momak, suti, trpa i vodi svoju momcad do prstena

  • Agent007_1 16.06.2015.

    Jel vi uopće pratite NBA? Curry jest loš u obrani ali je Irving još i gori. S druge strane Chris Paul je vjerovatno najbolji obrambeni PG u NBA. A ovo da je Russ cigla Westbrook najbolji play nije vrijedno komentiranja. On ima najbolje fizikalije, ali u glavi propuh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare