To je to što me zanima!

Čudesna priča s OI-ja u Parizu: Nastupila je s čak 58 godina!

Zeng je profesionalka u stolnom tenisu postala sa samo devet godina. S dvanaest godina osvojila je juniorsko prvenstvo, a s osamnaest godina debitirala je za reprezentaciju u rodnoj Kini
Vidi originalni članak

Zhiying Zeng debitirala je na Olimpijskim igrama u Parizu s 58 godina. Poražena je od protivnice iz Libanona 4-1. Ranije je stolnotenisačica bila na pragu odlaska na igre kao osamnaestogodišnja reprezentativka.

Zeng je profesionalka u stolnom tenisu postala sa samo devet godina. S dvanaest godina osvojila je juniorsko prvenstvo, a s osamnaest godina nastupala je za reprezentaciju u rodnoj Kini. Trenerica joj je bila njezina majka. 

Život ju je odveo u Čile gdje je trenirala mlade stolnotenisače. Od trenerskog posla nije mogla preživljavati pa je pronašla novi.

U vrijeme pandemije koronavirusa, 2020. godine, Zeng se stolnom tenisu odlučila vratiti rekreativno. Naime, kupila je stol za stolni tenis što je bilo dovoljno da se vrati snovima iz djetinjstva. S 58 godina kvalificirala se na Olimpijske igre. Iako je poražena od protivnice, Zeng od stolnog tenisa neće odustati. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • okinava nije selo u Japanu 31.07.2024.

    karindžo bi staru

  • Mr. Pickles 31.07.2024.

    Može ona i u kategoriju 70+ ući 😌

  • 31.07.2024.

    Lepa Ana 💃

Komentiraj...
Vidi sve komentare