To je to što me zanima!

Crni Kinez: Ding Hui će ići na Olimpijadu u London 2012?

Otac 20-godišnjeg Ding Huija je Južnoafrikanac, no mladi odbojkaš se osjeća kao Kinez. Njegove kvalitete primjetio je i izbornik KIne Zhou Jianan
Vidi originalni članak

Prije dvije godine u Meksiku se igralo juniorsko SP i tamo su Kinezi predstavili jednu novu generaciju svojih odbojkaša. U moru 'klasičnih' Kineza isticao se jedan momak. Ime mu je Ding Hui, a posebnost je što je - crnac. Nimalo česta pojava što se tiče Kineza, još rijeđa kada je riječ o kineskim sportašima.
- Svi novinari žele razgovarati sa mnom, vjerojatno zato što sam porijeklom iz inozemstva, pogotovo što sam tamnoput. No ne želim na taj način graditi svoje ime, želim da me se gleda kroz moje igre - kaže 20-godišnji Ding Hui. Njegov je otac iz Južne Afrike, a majka Kineskinja. S njom je i odrastao u gradu Hangzhou.
- Ja sam Kinez! - odlučno govori Ding i dodaje:
- Odrastao sam u Kini i zato je normalna stvar da želim igrati za reprezentaciju Kine.
A za reprezentaciju će i igrati. Izbornik Zhou Jianan uvrstio ga je na popis od 18 igrača na koje računa u olimpijskom ciklusu za London 2012. U nekim razgovorima čak ga je i uvrstio među petoricu najboljih kineskih odbojkaša.
- Za Igre u Pekingu bio je još premlad, ali sada je došlo vrijeme da ga priključimo. Birao sam igrače na osnovu njihovih igračkih kvaliteta, i Ding je jako dobar igrač - rekao je izbornik Zhou Jianan o 185 centimetara visokom Kinezu koji igra na poziciji libera. Ding ne zna ni riječi jezika kojim govori njegov otac, engleskim barata vrlo slabo, ali zato tečno govori mandarinski, kao i dijalekt grada Hangzhoua.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Hamzes 11.08.2020.

    Test

  • matasasabljaki 23.04.2009.

    Meni još nije jasno ....Pa šta je boja kože opet bitna??? daj ljudi moji čovjek ko čovjek bio on afrikanac ili azijac crnac pa šta ...joj opet se vraćamo u doba rasizma -svi smo isti a sad oni idu isticati nekoga da je usao u reprenzetaciju kakve gluposti

  • jusuf 23.04.2009.

    a je ruzan ko pas

Komentiraj...
Vidi sve komentare