To je to što me zanima!

Cosmi: Rijeka ne treba jednu nego seriju pobjeda. Čudan je kriterij dodjele kartona u HNL-u

Armada će na Rujevicu već u subotu, na juniorski derbi s Dinamom. Haris Vučkić kaže: Više nisam kapetan, ali i dalje se osjećam liderom momčadi, odluka kluba je bila da kapetansku vrpcu dobije Labrović
Vidi originalni članak

Rijeka je u Gorici pobijedila i zabila gol(ove) nakon, navijačima se činilo, jedno 'sto godina'. I šef Serse Cosmi i bivši kapetan Haris Vučkić dva dana prije gostovanja Lokomotive na Rujevici skoro pa uglas govore:

- Pobjede su najbolji lijek i ovaj smo tjedan radili s puno više vedrine i olakšanja, ali... Ne treba Rijeci jedna nego: serija pobjeda. Počevši od nedjeljne utakmice s Lokomotivom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pobjeda seniora potakla je navijače da hrvatsku i riječku nogometnu javnost podsjete na sjajne riječke - juniore. Mladi Bijeli pod vodstvom Gorana Gajzlera nižu samo trijumfe, u subotu (15:30) na pomoćnom igralištu Rujevice igraju derbi Prve NL juniora s Dinamom pa se Armada svima obratila s porukom 'Rijeka nas treba!':

Svaki vikend smo uz Rijeku, doma ili na gostovanju, ali ovoga vikenda bit ćemo i subotu i nedjelju uz Rijeku!
Idealan vikend za svakog navijača Rijeke počinje u subotu kada naši juniori igraju derbi s mrskim nam rivalom iz Zagreba od 15:30h na pomoćnom igralištu kampa HNK Rijeka. Juniori su drugi na ljestvici i zaredali su 6 pobjeda u nizu, da nije bilo standardne šeprtljavosti u nogometnom savezu imali bi i tri boda više koji su im oduzeti za zelenim stolom.
"Nekima" su iako su puno mlađi i više nego pokazali svojim primjerom kako se prije svega poštuje, a onda bori i gine za sveti dres!
Zato pozivamo sve naše članove i sve navijače Rijeke da se ovu subotu od 14:30h okupimo u Docker's-u, te od 15:30h budemo im 12-ti igrač u napadu na prvo mjesto HNL-a! Vikend se nastavlja u nedjelju od 17:10h... Nakon što smo konačno dočekali pobjedu u Velikoj Gorici, vidjelo se koliko nam to znači svima, uz odličnu atmosferu na tribini, proslava je bila kao da se radi o nekoj europskoj utakmici! Nema razloga da isto svi zajedno u još većem broju ne ponovimo u nedjelju!
Rijeka - Dinamo, subota, 15:30, pomoćni teren. 
Rijeka - Lokomotiva, nedjelja, 17:10.
Snaga ovog kluba, srce ovog grada!

KOMENTAR Zaustavite rotaciju, Riječani su slavili! Čak i zabili neke golove

Serse Cosmi najavio je nedjeljnu tekmu s Lokomotivom.

- Sve su utakmice za nas do kraja polusezone jednako važne, dakle protiv Lokomotive će biti ista stvar kao u Gorici i jednako se pripremamo. Pobjede su u nogometu uvijek najbolji lijek, tako je bilo i nama nakon pobjede u Gorici. Radili smo lakše i s više vedrine, ali da istinski promijenimo naše stanje na tablici treba nam: serija pobjeda - priča Cosmi.

- Lokomotiva zaslužuje naše puno poštovanje i moramo joj se suprotstaviti s pravim mentalitetom, moramo ići 100% inače nemamo što tražiti. U zadnje tri utakmice primili smo samo jedan gol i to onako, specifičan gol. To je pozitivno. Momčad je napravila pozitivni iskorak, ali moramo popraviti napadački, realizatorski učinak.

O protivniku?

- Lokomotiva je mlada i tipična HNL momčad, potentna i agresivna. Stvara puno šansi, igra za gol više. Znamo kakav nas protivnik čeka. Gorica je protiv nas stvorila triput više šansi nego Hajduk, a pobijedili smo ju. Statistika je važna, ali ne govori uvijek 100% istinu.

Jedno je istaknuo sam, bez novinarskih pitanja:

- Jako mi je čudno u HNL-u kako se dijele kartoni. Barem što se Rijeke tiče. Bilo je apsurdno dodijeljenih žutih kartona, npr. Hodži, Alvarezu i Vukčeviću u Gorici, jako su lako dobili kartone, a protivnici u nekim prošlim utakmicama nisu dobivali one kartone koje su daleko prije i lakše trebali, morali dobiti. Ne želim polemizirati, vjerujem u dobru namjeru i primjećujem kako su suci u HNL-u puno otvoreniji za diskusiju nego u Italiji. Možda u sljedećim utakmicama bude drukčije no otkad sam ja tu, ta distribucija kartona bila je na štetu Rijeke. Nije bilo korektno kartoniranje.

Ozljede, kartoni...?

- Brine me što je Halilović malo trenirao zbog temperature, Obregon i Lunetta također nisu trenirali, imamo dva izostanaka zbog kartona i oba u veznom redu. U Gorici nisam imao Krešića i Vrančića, sad neću imati Hodžu i Alvareza zbog tih kartona u Gorici. A ozlijeđen je i Liber. Volio bih odigrati 3-4 utakmice s punim sastavom. Djouahra trenira od četvrtka, Solano će na duže vrijeme biti out.

IGRAČ VIŠE Suci četiri puta žestoko oštetili Rijeku: Pajač, Lovrić, Bel i Jović grubo griješili na riječku štetu

Sustav?

- U prošlom kolu smo igrali 3-5-1-1, s Halilovićem na polušpici i pokazao je koliko nam je važan. Možda nekad izgleda kao da igramo s četiri iza zato što se zadnji vezni spusti među stopere. Umjesto Alvareza i Hodže uz Selahija mogu igrati Damjan Pavlović, Vrančić ili netko od juniora. U veznom redu nas za ovu utakmicu baš fali.

Poljubac u prsten prije početka tekme u Gorici?

- U spomen na dragu osobu koje nema već dvije godine. Nije praznovjerje nego gesta poštovanja, ljubavi i sjećanja na pokojnog prijatelja - rekao je Cosmi.

SERSE COSMI: 'Trenirao sam top igrače poput Milita, Di Natalea... I Halilović pripada toj skupini klasa...'

Haris Vučkić i ove sezone ima dosta problema s ozljedama. Sad je zdrav i spreman.

- Lijepo je bilo ovaj tjedan pripremati utakmicu nakon pobjede koju smo predugo čekali. Osjetilo se to olakšanje. Ali ništa nismo napravili s pobjedom u Gorici ako na to ne nadogradimo pobjedu sljedeće nedjelje.

Ljetos ste vi i klub jednoglasno izašli sa stavom: Vučkić, kapetan i lider riječke momčadi. Već nekoliko tjedana... Nije tako.

- Da, više nisam kapetan. Osjećam se liderom ove momčadi, ali odluka kluba je bila da kapetansku vrpcu dobije Labrović tako da to pitanje zapravo nije za mene - rekao je Haris Vučkić.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • TimbTomb 15.10.2022.

    E jesi ti cudan trener. Bolje se vrati odakle si dosao

  • JA SAM TAJ 14.10.2022.

    Kažu Hajduku HNS namješta da mu sude sudci iz Zagreba i okolice.To je točno i potpuno su u pravu.Evo zadnju utakmicu protiv Varaždina kada je trebao biti isključen Fosati zbog grubog prekršaja glavni sudac je bio Ante Čulina a u var sobi glavni je bio Ante Čuljak. Obojica su porijeklom i korijenima Zagorci jer su Čulina i Čuljak stara zagorska prezimena i poznato je da je u Zagorju najčešće ime Ante

  • PetrKropotkin 14.10.2022.

    Gledam Šibenik protiv Slavena... Dobar ovaj neki šibenski Japanac Arai.

Komentiraj...
Vidi sve komentare