To je to što me zanima!

Ćorić će otvoriti s Johnsonom, dočekali smo par Pavić - Dodig

Frances Tiafoe, golobradi 20-godišnji mladić, uskočio je u američki sastav za polufinale Davis Cupa u Zadru protiv Hrvatske. Ćorić će otvorit protiv Johnsona, a u paru bi trebali igrati Dodig i Pavić protiv Bryana i Harrisona
Vidi originalni članak

Borna Ćorić i Steve Johnson otvorit će polufinalni sraz Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a na zadarskom Višnjiku u petak od 11 sati, odlučeno je ždrijebom koji je jutros održan ispred crkve Svetog Donata na zadarskom Forumu.

Ćorić i Johnson dosad su se susreli samo jednom, lani u drugom kolu Roland Garrosa, gdje je Amerikanac tijesno slavio 6-2, 7-6 (8-6), 3-6, 7-6 (8-6).

Jedina dvojba uoči ždrijeba bila je tko će biti drugi američki reket. Izbornik Jim Courier dao je šansu najbolje rangiranom igraču od preostale trojice, mladom Francesu Tiafoeu (40. na ljestvici), koji će u petak nakon prvog meča igrati protiv našega prvog reketa Marina Čilića.

Tiafoe još nije igrao ni protiv Čilića ni protiv Ćorića, a u kratkoj karijeri (20 godina) osvojio je jedan turnir, onaj u Delray Beachu ove godine (tvrda podloga), dok je na zemlji Estorila stigao do finala.

Za subotnji meč parova (14 sati) hrvatski izbornik Željko Krajan očekivano je nominirao specijaliste za parove Matu Pavića i Ivana Dodiga, a Courier je Mikeu Bryanu, nakon ozljede njegova partnera Jacka Socka, s kojim je osvojio US Open, pridodao Ryana Harrisona.

Harrison ima dosta uspjeha u paru, osvojio je četiri ATP-turnira, ali još nikad nije zaigrao s Mikeom Bryanom. Pavić i Dodig, s druge strane, imaju dosta zajedničkih mečeva u nogama, i uspjeha. Dvaput su izgubili u finalu ATP Zagreba, a lani su osvojili jaki turnir u Hamburgu na zemlji.

Nedjeljni program, u slučaju da dvoboj već ne bude ranije riješen, donio bi okršaje prvih reketa Čilića i Johnsona (Marin u međusobnim dvobojima vodi 5-0) od 11 sati, a peti meč igrali bi Ćorić i Tiafoe.

Hrvatska je, u svakom slučaju, veliki favorit za prolazak u treće finale Davis Cupa, gdje bi gostovala kod pobjednika drugog polufinala između Francuske i Španjolske u Lilleu.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • allen47 13.09.2018.

    Lagani prolaz vec nakon drugog dana

  • Fahri Musliu Junior 13.09.2018.

    Nadam se pobjedi mojih saveznika :D

  • ChandlerBing4 13.09.2018.

    Ako ne bude 2:0 za nas nakon prvog dana onda obavezno parove Cilic i Dodig.

Komentiraj...
Vidi sve komentare