To je to što me zanima!

Cirkus u Rimu: Juriću prijeti otkaz nakon manje od mjesec dana! 'Doživio je sramotu'

Roma je u velikom problemu i vlasnici nisu zadovoljni predstavama nakon što je rimski klub preuzeo Ivan Jurić. Stoga je naredni susret s Monzom presudan, a Talijani navode da je u planu povratak De Rossija
Vidi originalni članak

Ivan Jurić (49) je u četvrtak doživio prvi poraz na klupi Rome. Posrtaj kod Elfsborga u Švedskoj 1-0 u Europskoj ligi nije to što zabrinjava Romino vodstvo, već slaba predstava momčadi u Europi i činjenica da je rimski sastav tek na 27. mjestu od 36 momčadi. Očekuje se puno dominantniji pristup, agresivniji, čelnici Rimljana žele dobro posloženu momčad koja zabija i pobjeđuje i to žele vidjeti na terenu. Sve to za sada još nisu imali prilike vidjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za sve Jurićeve momčadi bilo je potrebno vremena da se neke stvari uigraju, da igrači shvate želje trenera i njegovu nogometnu filozofiju koja se temelji na tvrdoj obrani, duel igri, malo primljenih golova i brzoj tranziciji. Pitanje je imaju li u Romi strpljenja pa su se već pojavili natpisi da će Juriću iduće gostovanje kod Monze (nedjelja u 18 sati) biti presudno, gostovanje koje će odrediti u kojem smjeru će uzajamni odnos teći.

Daniele De Rossi spreman za povratak

Corriere dello Sport, tiražni talijanski list sa sjedištem u Rimu, piše da u Romi već razmatraju što ako Jurićeva momčad ne pobijedi u nedjelju, pogotovo "nakon sramote u Švedskoj". Navodi se da će se na klupu vratiti legenda Rome Daniele De Rossi, kojeg je upravo Jurić zamijenio na mjestu trenera.

Jurić je u debiju na klupi Rimljana pobijedio Udinese 3-0, uslijedio je remi protiv Athletic Bilbaa 1-1, a zatim i pobjeda protiv Venezije 2-1. Iako je slavio, izvedba momčadi protiv jedne od najslabijih momčadi Serie A nije bila uvjerljiva, a zatim je uslijedio kiks kod Elfsborga gdje je Roma stvorila pregršt šansi, ali ih nije kapitalizirala.

Statistika Ivana Jurića u Romi

Prepirke u Torinu

Poznato je da je Jurić čovjek sa stavom i da se, dok je radio u Torinu, često prepirao sa tamošnjim sportskim direktorom Davideom Vagnatijem. Stoji li što u pozadini van nogometnih travnjaka za sada je teško reći, a sam Jurić uvjerava da je sve u redu i da njegova momčad trenira sjajno.

- Mislim da se Hummels počinje osjećati bolje. Vidjet ćemo kako će biti na današnjem treningu pa ćemo nakon toga procijeniti. Isto vrijedi i za Dybalu, odlučit ćemo nakon treninga. Le Fee je počeo raditi s nama. Prije treninga mogu reći da je svima dobro - rekao je Jurić na konferenciji za medije uoči Monze i dodao:

- Monza je momčad koja igra odličan nogomet. Osvojili su manje bodova nego što zaslužuju. Raffaele je stvorio izvrstan tim, imaju savršenu sinkronizaciju. Gledao sam ih uživo i ostavili su veliki dojam na mene.

'Dobra utakmica kod Elfsborga'

Potom se osvrnuo na poraz od Elfsborga.

- I dalje tvrdim da smo odigrali dobru utakmicu onog dana, i u smislu pritiska i intenziteta. Procesi su bili bolji. Protiv Elfsborga, intenzitet i pritisak su bili dobri. Jedina utakmica u kojoj sam vidio da smo malo patili bila je prvo poluvrijeme protiv Venecije.

Jurić je, potom, istaknuo dobre strane poraza u Švedskoj.

- Utakmica s Elfsborgom je dobar primjer, stvarno sam uživao u njoj. Momčad reagira dobro. Bez obzira na rezultat, na poraz, vidio sam ispravne koncepte. Napravili smo greške u odlukama u završnoj trećini.

- Cilj je da svi konkuriraju u ligi, u Europi i u kupu. Osvojili smo šest bodova u posljednje dvije utakmice, približavamo se. Da bismo se dobro natjecali na svim frontovima, po mojem mišljenju, treba koristiti što više igrača.

- Roma je imala pet ili šest čistih prilika protiv Elfsborga. Ono što mi se svidjelo u gostujućoj utakmici bila je naša sposobnost da se uklopimo u zatvorene prostore. Potrebni su kvaliteta, trud i dobro pozicioniranje da bismo se poboljšali u tim završnim metrima. To je naš prostor za napredak, trebamo podići razinu u tom pogledu.

Jurić zadovoljan s momčadi Rome

Hrvatski stručnjak je također govorio o tome kako su njegovi igrači reagirali na smjenu De Rossija i njegov dolazak tog istog dana.

- Lorenzo (Pellegrini) je dobro objasnio što se dogodilo, kako je doživio taj trenutak. Dečki rade jako dobro po mom mišljenju i vrlo su fokusirani na posao koji imamo pred sobom. Neki detalji još uvijek nedostaju, ali napredujemo, i u smislu igre i agresije prema suparnicima - rekao je Jurić i zaključio:

- Idemo korak po korak. Neke stvari su mi dobre, druge želim promijeniti, ali ne potpuno preokrenuti. Odgovori su bili vrlo pozitivni.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • RI pešekan 05.10.2024.

    Nećeš dugo u Romi!!

  • Los Azulgrana 05.10.2024.

    Govore o otkazu jer su ih navijaci uzeli na zub zbog otkaza De Rossiju... Ako stvarno covjeku daju otkaz, sve najgore im zelim...

  • alfa romeo stelvio 05.10.2024.

    Svasta,,, ima 2 pobjede, i nerjeseno u 4 utakmice, sjeo na vrucu stolicu, tek treba po svoji ustimati ekipu, a oni govore o otkazu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare