To je to što me zanima!

Cindrić otvoreno o razlozima debakla: Raspali smo se, nije prvi put. Zaslužili smo prolazak

Prošli smo puno puta kroz ovakve situacije, ne treba dramatizirati, nego ozbiljno shvatiti ovaj poraz. Nadam se da ćemo proći u četvrtfinale, ova je momčad to zaslužila, rekao je Cindrić
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija pretrpjela je u petak bolan poraz na Olimpijskim igrama od Švedske (38-27) i zakomplicirala pitanje plasmana u četvrtfinale, uoči zadnjeg kola i utakmice protiv Španjolske u nedjelju od 21 sat na omjeru je 2-2. Luka Cindrić zabio je pet golova iz devet pokušaja, najoštrije je govorio o razlozima debakla.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odlično smo krenuli, i Kuzmanović i napad i obrana bili su dobri, a onda su došle rotacije gdje smo pali, oni su poveli, ne znam iz kojeg razloga. Događalo se i prije i sad nam se događa da se raspadnemo i nemamo snage vraćati nazad. Ako išta želimo napraviti, moramo to popraviti. Nije stvar znamo li igrati rukomet, nego manjak samopouzdanja, radimo greške koje ne bismo smjeli... Treba ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje. Ne postoji drugi razlog osim mentalnog pada, ja ga ne vidim. nisu nas ničim iznenadili, znali smo što rade. obrana je bila loša, u napadu smo prelako dolazili do šuteva, moramo puno bolje - rekao je Cindrić za HRT i nastavio:

- Prošli smo puno puta kroz ovakve situacije, ne treba dramatizirati, nego ozbiljno shvatiti ovaj poraz. Imamo za dva dana utakmicu, moramo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Nadam se da ćemo proći u četvrtfinale, što ova momčad zaslužuje. to je prava vrijednost naše momčadi. Pouka za ubuduće da se ovako ne može i ne smije igrati.

Veron Načinović bio je bez učinka.

- Raspali smo se u ovoj utakmici, otvorili dobro, ali sve je poslije krenulo nizbrdo. Teško je reći zašto, moramo pogledati utakmicu i vidjeti gdje smo pogriješili, brzo ćemo se dignuti. Problem u agresivnosti? Svi žele agresivnost i dobru obranu, nekad nije lako i ne ide, ali što je tu je. Španjolska? Idemo pripremiti tu utakmicu što bolje možemo, šanse još imamo i vjerujem u pobjedu - rekao je Načinović.

Zvonimir Srna također je bio bez gola.

- Ušli smo slično kao prošlu utakmicu, borbeno, agresivno i puni energije, ali smo ih vratili u život i ušli u trku s njima, što je njima odgovaralo, tu su napravili razliku, otišli početkom drugog dijela na šest, sedam i tu je utakmica bila gotova. Jesmo li bili u grču? Nije stvar agresivnosti, dosta golova zabijali su nam iz našeg lošeg napada, brzopleto smo šutirali i donosili odluke, to su kažnjavali, poslije nam se obrana raspala. Dobili su zasluženo i idemo dalje. Digli smo se nakon Slovenije, analizirali utakmicu, imali mali sastanak, tako će biti i ovaj put

Mario Šoštarić zabio je četiri gola.

- Bila je i nama jako važna utakmica, ušli smo dobro, Kuzma je branio, igrali dobru obranu, ali dogodio se pad, dozvolili smo Šveđanima da priključe i pobjegnu na tri gola razlike. Teže je loviti rezultat. Na početku drugog dijela, zapravo cijelo drugo tu je bio Palicka koji je branio sve živo (15 obrana, Kuzmanović 14), nismo našli priključak, oni su dolazili do lakih golova, probali smo sedam na šest što danas nije išlo. Jako težak poraz, moramo se sakupiti, podići glave i napraviti sve što je moguće da pobijedimo Španjolce - rekao je Šoštarić i dodao:

- Sad opet treba što prije zaboraviti utakmicu, turnir ne da preduboke analize grešaka, moraš se okrenuti drugom protivniku i popraviti neke stvari. Znamo Španjolce, dat će sve od sebe kao i mi, borit ćemo se i nadamo se da će biti dovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • kicovz 03.08.2024.

    kada će te početi igrati sa srcem za svoju 🇭🇷, onda ste zaslužili proći dalje

  • mario190 02.08.2024.

    jeste da ne znam po čemu, sigurno po obrani šuplji ste kao švicarski sir blago rečeno

  • dindula777777 02.08.2024.

    Čoban!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare