To je to što me zanima!

Cibona smijenila Amerikanca pa obrisala objavu: 'Trener Thomas privremeno odlazi iz Zagreba...'

Nakon nekoliko dana čekanja, investitori su se usuglasili i dali zeleno svjetlo za smjenu Chrisa Thomasa. Za njim će i igrač Cat Barber, dok 'pod toranj' stiže poznato ime na poziciju playmakera
Vidi originalni članak

Naš cilj za novu sezonu je igrati kompetitivnu i brzu košarku, nešto drugačijim stilom nego što se ovdje igralo prethodnih godina. Želimo donijeti uzbuđenje navijačima, ali ne izgubiti stav, moramo ostati čvrsti i kompetitivni, tako je, prije nepunih mjesec dana, trener Cibone Chris Thomas najavio novu sezonu. Takve najave su, nakon mučnih godina besparice i golog preživljavanja, zvučale nadrealno, pogotovo iz usta čovjeka koji je u jednom dijelu trenerske karijere bio zadužen za razvoj Stepha Curryja.

Prevedeno, obećavao je navijačima napaćenog hrvatskog velikana 'run and gun' košarku kakva se igra u NBA-u, a što je točno uspio donijeti? Sukob s navijačima, neurednu košarku bez jasnog plana igre i revolveraša Cata Barbera koji završava svaki drugi napad i pogodi svaku petu loptu. Zadar je razbio cibose odmah u prvom kolu ABA lige, uspjeli su izgubiti od Krke pa i od Cedevite Junior. Bilo je to previše za čelnike kluba, ali ako su se i premišljali oko smjene, pomogao im je sam Thomas koji je tijekom utakmice s Krkom psovao navijačima. Nakon toga više mu nije bilo spasa. 

Domaći dio klupske garniture želio je odmah smijeniti Thomasa, ali problem je što im je trebala suglasnost investitora koji su doveli Amerikanca u klub, a ujedno su i članovi uprave. Nakon nekoliko dana čekanja, postignut je konsenzus i Thomas je službeno bivši. Barem se tako činilo na prvu dok Cibona nije obrisala objavu pa 'ispravila' sve u novoj.

- Chris Thomas, zbog obiteljskih razloga, privremeno napušta Zagreb, a vođenje momčadi "Pod Tornjem" preuzet će Bariša Krasić. - objavili su.

Znači li to da odlazi privremeno ili nešto treće, tek ćemo saznati. S njim odlazi i Cat Barber, igrač za kojeg se pričalo da je još prije nekoliko dana došao u klub i priopćio svima da više ne želi igrati za hrvatskog velikana.

Od njega se jako puno očekivalo, ali njegovo ponašanje i loše predstave nisu nikoga osvojile. Umjesto njega će na poziciju playmakera doći bivši hrvatski reprezentativac Roko Rogić. Thomasa će na klupi do daljnjega zamijeniti Bariša Krasić koji je ionako već vodio utakmice u domaćem prvenstvu. 

Cibosi u petak u 18 sati gostuju kod FMP-a u 5. kolu ABA lige.

- Definitivno, nismo u dobrom ritmu niti u dobrom stanju. Imamo puno problema u momčadi s ozljedama i odlascima. Igramo praktički bez playmakera. Međutim, što je tu je, to je sport. Borit ćemo se i moramo pokušati odigrati dobru utakmicu te biti bolji nego u prethodnoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • TECHNO VIKING 17.10.2024.

    ha ha... naruceni domaci navijaci koji su vrijedali trenera... da ga se smjeni... pa da dode domaci a ne stranac... nista od toga...nema tu srece..

  • damad 17.10.2024.

    jad i bijeda

Komentiraj...
Vidi sve komentare