To je to što me zanima!

Cibona izbjegla stečaj, dug je smanjila s 40 na 17 mil. kuna

Najtrofejnijem hrvatskom košarkaškom klubu Ciboni slijede bolji dani. Vjerovnici su pristali na znatno manji iznos duga od 17 milijuna kuna, a klub neće ići u stečaj...
Vidi originalni članak

Košarkaški klub Cibona ipak neće u stečaj. Kako su pod Tornjem danas doznali s ročišta na Trgovačkom sudu u Zagrebu, većina od 217 vjerovnika pristala je na predstečajnu nagodbu.

I to nije jedina dobra vijest za bivšeg dvostrukog prvaka Europe. Naime, umjesto dosadašnjeg duga od 40,5 milijuna kuna, vjerovnicima će morati isplatiti 17 milijuna kuna u sljedećih sedam godina, uz godinu dana počeka, u 84 rate.

- To je svakako korak unaprijed za spas kluba, no bit ćemo sretni tek kad svima vratimo dugove koji su se u klubu nakupljali godinama. Bili smo u rukama vjerovnika koji su, srećom, pristali na plan otplate duga - rekao je direktor kluba Domagoj Čavlović, prenosi Večernji.

U sljedeća dva tjedna u Savsku će stići pravomoćno rješenje ove odluke, nakon čega će Cibona početi isplaćivati dugove prema dogovorenim datumima. Od spomenutih 40,5 milijuna kuna klub je dugovao igračima 16, dobavljačima 18 te bankama i tijelima javne uprave tj. Gradu Zagrebu oko 6,5 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Judita👥 31.01.2016.

    samo cibona!

  • vojtek 30.01.2016.

    šta to vrijedi kad će sada opet napraviti novi dug, a da meni banka otpiše stambeni kredit novi sigurno neću više dići....

  • nelson 7 30.01.2016.

    mafia

Komentiraj...
Vidi sve komentare