To je to što me zanima!

Cibona dobila Šibenik: Trofej europskog prvaka na parketu

DANI PONOSA Cibona je u 3. kolu košarkaške Lige za prvaka pobijedila Šibenik 84-73. A uoči utakmice klub je obilježio 30 godina od europskog naslova iz 1985.
Vidi originalni članak

Cibona je u 3. kolu košarkaške Lige za prvaka pobijedila Šibenik na krilima Siriščevića koji je zabio 22 koša. Bilo je 84-73 za Cibonu, koja je uoči utakmice obilježila 30 godina od osvajanja naslova prvaka Europe. Navijačima u Draženovu domu uoči susreta predstavila se generacije '85. zajedno s povijesnim trofejem.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Cibona je prije 30 godina u atenskom finalu pobijedila Real Madrid 87-78 i osvojila prvi europski naslov klupskog prvaka u hrvatskoj košarci.

Mirko Novosel vodio je Cibonu , a na parketu su zagrebački klub do trofeja odveli Dražen Petrović, kapetan Andro Knego, Aco Petrović, Mihovil Nakić, Zoran Čutura, Adnan Bečić, Branko Vukičević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović. Junak atenskog finala bio je Dražen Petrović koji je zabio 36 koševa, Zoran Čutura zabio je 16 koševa bez promašaja iz igre. Isti broj koševa ubacio je Aco Petrović.

U drugoj utakmici 3. kola Lige za prvaka Cedevita je bila uvjerljiva protiv Zadra. Zagrebačka momčad slavila je 93-68.

Košarkaška liga za prvaka, 3. kolo:

  • Cibona - Šibenik 84-73
  • Cedevita - Zadar 93-68
Idi na 24sata

Komentari 6

  • dudo04 08.04.2015.

    ujutro prije skole po sportske na kiosk. to je bio dozivljaj

  • tomicalomica 08.04.2015.

    Bio sam mali , ali sjecam se tih utakmica i igraca ...neponovljiva generacija Aco trica , Drazen Andro zakucavao kao Ameri danas , nikad necu zaboraviti Nakicev horog protiv Zvezde pobjedonosni kos , bio pravi urnebes, Sven Usic elegancija , Zoran Cutura mirnoca , Pavlicevic Arapovic Vukicevic i ostali.. Heja heja cibosi :))))))))

  • egzekutor 08.04.2015.

    Tko je bio svjedok tih utakmica u Domu sportova, zna što znači košarkaško ludilo...dvorana krcata 3 sata prije tekme......a onda 40-minutni šou neponovljive generacije predvođene najvećim od najvećeih...Drazenom....

Komentiraj...
Vidi sve komentare