To je to što me zanima!

Četvorica su vodila Dinamo u zadnjih deset derbija, ali samo je jedan uspio pobijediti Hajduk

Četiri trenera vodila su Dinamo u posljednjih deset HNL derbija. Modri su slavili triput, triput remizirali i čak četiri puta izgubili
Vidi originalni članak

Hrvatski prvak posljednji put je prije tri godine slavio na Poljudu, a taj post će se još malo produžiti. Hajduk je u nedjelju pobijedio u najvećem hrvatskom derbiju (1-0) i pobjegao najvećem konkurentu na pet bodova prednosti. Sergej Jakirović nije uspio do tri boda u svom prvom derbiju, njegova momčad je podbacila. Nisu pokazali apsolutno ništa. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četiri trenera vodila su Dinamo u posljednjih deset HNL derbija. Modri su slavili triput, triput remizirali i čak četiri puta izgubili. Samo jedan trener uspio je pobijediti Hajduk, a njegovo ime je Ante Čačić. 

Često kritiziran i omalovažavan od strane navijača 'modrih', bio je pod velikim povećalom zbog bliskog odnosa iz prošlosti s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, no na stranu to, činjenica je da je Čačić došao u uzdrmani Dinamo i osvojio naslov pa potom odveo klub u Ligu prvaka i srušio jedan Chelsea. 

Čačić je triput slavio protiv Hajduka na Maksimiru i svaki put ga razbio. Bilo je 3-1 u posljednjem kolu sezone 2021/2022 u kojem je Dinamo pred očima najvećeg rivala proslavio titulu pa potom u kolovozu prošle godine deklasirao ga 4-1. U veljači ove godine bilo je još bolnije, završilo je 4-0, a bio je to njegov posljednji derbi. U listopadu prošle godine, u svom jedinom poljudskom, remizirao je 1-1.

Bivši hrvatski izbornik je u Maksimirskoj 128 zamijenio Željka Kopića koji je izgubio 2-0 na Maksimiru u prosincu 2021. godine, remizirao na Poljudu u ožujku prošle godine (0-0) pa potom mjesec dana kasnije izgubio 1-0. Čačića je u travnju ove godine zamijenio Igor Bišćan koji je došao u delikatnom trenutku, uspio probuditi momčad i osvojiti naslov, no ni on nije uspio srušiti Hajduk. Bilo je 0-0 na Poljudu krajem travnja u susretu u kojem je Dinamo osigurao titulu, a u prvom kolu ove sezone izgubio je 2-1 na Maksimiru. I posljednji u nizu na zadatku je pao Sergej Jakirović. 

Trebalo je i dobro prokopati kada je Hajduk posljednji put dvaput zaredom slavio protiv Dinama. Bilo je to u sezoni 2008/2009, kada je u rujnu 2008. godine na Maksimiru bilo 2-0 za 'bile', a u veljači sljedeće godine, u derbiju 'papelitosa', Hajduk je slavio 2-0. Trener je bio Ante Miše. Te sezone vodila se velika bitka za naslov, ali Splićani su sami sebi pucali u nogu porazima od Varteksa i Rijeke u završnici prvenstva pa je naslov osvojio Dinamo. . 

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Drminator 02.10.2023.

    Kako ih je doktor Cacic gazil...3:1,4:1,4:1,4:0....🤣🤣🤣🤣

  • Ivan Subasic 02.10.2023.

    “ sudačka organizacija “ pokušava sve da okrene prvenstvo na stranu dinama i to je očito i bakon Osijeka to svatko vidi ; osim DORH-a i USKOK- a koji bi se trebali pozabaviti njima i podjelom plijena nakon prvenstva ! Što čekate ?!?!?

  • Ivan domoljub 02.10.2023.

    Dinamo je najveći Hrvatski klub a Hajduk to je sasvim druga priča mora se priznati da imaju puno navijača ali problem je što oni mrze druge Hrvatske klubove a to je njihova sramota to nema veze sa domoljubljem i sportskim navijanjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare