To je to što me zanima!

Cedevita seli u Eurokup, Šarić dobar u porazu Anadolu Efesa

Berlinska Alba pobjedom u Limogesu osigurala je prolazak među 16 najboljih u Europi, što znači da Cedevita u posljednjem kolu u Njemačkoj igra samo za prestiž
Vidi originalni članak

U skupini B košarkaške Eurolige Alba je sa 71-65 pobijedila Limoges u gostima , a pomogli su i hrvatski igrači u njemačkom sastavu. Leon Radošević zabio je osam koševa, a Marko Banić šest u pobjedi kojom je Alba osigurala najmanje četvrto mjesto u skupini B i prolazak u Top 16.

To znači da će Cedevita preseliti u Eurokup od početka 2015. godine , bez obzira na ishod utakmice u posljednjem kolu Eurolige u Berlinu. S kim će igrati u Last 32 fazi drugog po snazi europskog natjecanja ovisi o tome hoće li skupinu B Eurolige završiti na petom ili šestom mjestu.

Od hrvatskih košarkaša koji su zaigrali u petak, vrijedi istaknuti 11 koševa, sedam skokova, četiri asistencije i po jednu osvojenu loptu i blokadu Darija Šarića . Ni tako svestrana utakmica nije pomogla Anadolu Efesu, koji je poražen sa 61-65 od Nižnji Novgoroda u Istanbulu. Efes je već prije osigurao prolazak među 16 najboljih.

Krešo Lončar zabio je jedan koš u porazu Valencije Velimira Perasovića od Laboral Kutxe (93-89), a taj poraz znači da i Valencia ide u Eurokup.

U zanimljivom susretu crveno-bijelih klubova, Olympiacos je pobijedio Crvenu zvezdu sa 64-59 u Pireju. Hrvatski reprezentativac Oliver Lafayette zabio je 11 koševa za grčki sastav. Prije početka utakmice navijači su priredili i posebnu koreografiju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KatarinaJerković 13.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • maraBL 13.12.2014.

    Saric bio ocajan promasio 10 zicera ovaj poraz je zbog njega.

  • elvis_dj 13.12.2014.

    Iduce god.SARIC rookie No1. I godinama ce biti u 10 naj igraca definitivno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare