To je to što me zanima!

Cedevita opet tijesno izgubila, Gran Canaria izborila prolazak

Košarkaši Cedevite izgubili su u uzvratnoj utakmici osmine finala Eurokupa od Gran Canarije u Las Palmasu 75-72 te su se oprostili od daljnjeg natjecanja u Europi...
Vidi originalni članak

Cedevita je dobar dio uzvratne utakmice osmine finala Eurokupa protiv Gran Canarije u Las Palmasu držala egal sa španjolskom momčadi, ali ipak nije uspjela napraviti čudo i nadoknaditi osam koševa minusa iz prve utakmice u Draženovu domu. Na Kanarima su domaćini pobijedili 75-72.

Gran Canaria krenula je serijom 5-0 u utakmicu, no Cedevita se ubrzo vratila na 5-5 te do kraja prve četvrtine povela 19-16 nakon polaganja Mire Bilana. Druga dionica protekla je u nešto boljoj igri španjolske momčadi koja je držala minimalno vodstvo, a s takvom je razlikom i otišla na veliki odmor (40-39).

Zagrepčani su u trećoj četvrtini imali najbolje razdoblje igre i slobodnim bacanjem Roka Ukića poveli 47-42 u 23. minuti. Ipak, umjesto da prelome utakmicu, izabranici Jasmina Repeše dopustili su domaćinu da se vrate u pozitivu i oni povedu s pet koševa prednosti na ulasku u posljednjih deset minuta (61-56). U posljednjoj četvrtini Gran Canaria lakoćom je održavala prednost i tako s ukupnih "plus deset" osigurala svoje mjesto među najboljih osam momčadi Eurokupa.

Kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Kyle Kuric, strijelac 20 poena pri čemu je bio nepogrešiv za dvicu (četiri od četiri). Cedevitu je predvodio Stanko Barać s 13 poena, Ukić je dodao 11, a Tomislav Zubčić deset.

Eurokup, osmina finala, uzvratna utakmica

  • Gran Canaria - Cedevita 75-72 (ukupno 159-148)
Idi na 24sata

Komentari 12

  • markez44 12.03.2015.

    sami su si krivi, da nisu izgubili u zadnjem kolu od onih rusa bili bi prvi u skupini i dobili lakseg protivnika, al tipicno hrvatski, imamo drugo mjesto pa lako cemo mi protiv svih

  • jabbar 12.03.2015.

    Rotacija mu je slabo odreagirala na brze transformacije domačina.Rezultat je to lošeg rostera iz čega prozlazi loša rotacija tj.klupa ne može kvalitetno odreagirati na ponavljam brze transormacije.To je to!Emile pošalji ga u Ludbreg tamo će proći ta demagogija i neznanje!

  • duje912 12.03.2015.

    pa to je bilo za očekivat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare