To je to što me zanima!

Čari Eura: Hrvatska može i dva dana nakon Italije biti u kampu ne znajući je li prošla skupinu!

"Vatreni" još mogu do drugog mjesta ako im se poklope drugi rezultati, a budu li treći, mogu u nekim kombinacijama proći i s dva i s četiri boda. U tom slučaju morat će čekati 24 ili 48 sati da znaju sudbinu
Vidi originalni članak

Gol Klausa Gjasule u 95. minuti za remi Hrvatske i Albanije (2-2) pomrsio je računicu "vatrenima" i natjerao ih da u posljednjem kolu protiv Italije (ponedjeljak, 21 sat) jure po pobjedu koja bi im dala realne šanse u nastavk natjecanja, odnosno plasman u osminu finala. Ako Španjolska pritom u četvrtak pobijedi Italiju i Albaniju, to će Hrvatskoj biti dovoljno za drugo mjesto, no lako je moguće i da Hrvatska pobjedom završi trećeplasirana i mora čekati hoće li se pojaviti dvije lošije reprezentacije na tom mjestu od nje. Čak štoviše, postoje kombinacije po kojima Hrvatska prolazi dalje i s dva boda!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Skupina A kompletirat će se u nedjelju, a "hrvatska" skupina B u ponedjeljak. Ostat će još dva dana u kojima se treba rasplesti grupna faza (u utorak skupine C i D, u četvrtak F i E) i u kojima Zlatko Dalić i igrači možda neće znati jesu li se plasirali među najboljih 16 ili nisu. Pa će trebati održavati napetost treninzima i drugim aktivnostima nakon kojih će možda biti rezultat "idemo dalje" ili "idemo doma". Neobična i bizarna situacija, ali takav je sustav s 24 reprezentacije od kojih četiri trećeplasirana prolaze u osminu finala.

Infografika: koliko je bodova potrebno za drugi krug?

Kad bismo mogli igrati osminu finala?

Ako se Hrvatska provuče među najboljih 16 s drugog mjesta, osminu finala igrat će već u subotu, 29. lipnja (prva po rasporedu) protiv drugoplasiranog iz skupine A (Njemačka ili Švicarska), i to ponovno na Olimpijskom stadionu u Berlinu od 18 sati.

Prođe li kao treća, pauzirat će najmanje do ponedjeljka, 1. srpnja, gdje bi je u Frankfurtu od 21 sat čekao pobjednik skupine F (Turska, Portugal, Češka ili Gruzija) ili će imati čak osam dana pauze do utorka, 2. srpnja. Tad bi je put odveo u München na pobjednika skupine E (Rumunjska, Slovačka, Belgija, Ukrajina). Ali ajmo prvo pobijediti "azzurre"...

Kompletan raspored i satnicu Eura pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Dalmatinac1911th 20.06.2024.

    Dalića je sustiglo Tutanklivajino prokletstvo

  • Trap Nica 20.06.2024.

    Dalicu je*** ti krv bosansku osramotio si nas Hrvate..

  • ludivarazdinec 20.06.2024.

    masni bu ostal do kraja prvenstva,jer nebu kužil da je ispal u skupini!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare