To je to što me zanima!

Matanović: Sedam udaraca, trebao sam zabiti barem dva. Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo...

Od turnira u Katru nismo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, kad nije bilo najbolje. Ove dvije utakmice je bilo dobro, pa i u Portugalu iako smo izgubili, rekao je stoper Lyona, a Pjaca je istaknuo važnost pobjede
Vidi originalni članak

Marko Pjaca dočekao je šansu u natjecateljskoj utakmici u ovoj godini nakon što je tri na Euru i onu u Portugalu prosjedio na klupi, odigrao je na desnoj strani u veznom redu i pripomogao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da pobijedi Poljsku 1-0 u drugom kolu Lige nacija.

- Jako teška i tvrda utakmica, odlučila je majstorija Luke. Znamo da s njim imamo individualnu kvalitetu u momčadi, hvala Bogu da imamo igrače koji mogu rješavati utakmicu. Danas se to vidjelo - rekao je Pjaca za Novu TV.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako ste se snašli na terenu u novoj ulozi?

- Igrao sam dvije utakmice u klubu jer su nam bili ozlijeđeni bekovi, tako se dogodilo i ovdje. Nije mi najprirodnije, ali potrudio sam se da to izgleda dobro, dao sve od sebe. Najvažnije je da smo pobijedili. Lijepo je biti u prvih 11, kad bi se moglo, uvijek bih bio, haha. Ali tko god da igra, bitno je da ostvarujemo dobre rezultate. U zadnje četiri nismo pobijedili i zato je bilo bitno da jesmo danas - zaključio je Pjaca.

Igor Matanović dobio je priliku od prve minute i imao nekoliko izrazitih šansi, ali još nije dočekao prvijenac.

- Sedam udaraca sam imao i trebao sam zabiti najmanje dva gola. Nisam očekivao da ću toliko igrati u ove dvije utakmice i to mi je veliki poticaj za dalje.

Luka Sučić zamijenio je bratića Petra na poluvremenu.

- Vrlo važna pobjeda i zaslužena je. Trebali smo iskoristiti više prilika i prije riješiti utakmicu, ali trebamo biti zadovoljni, ovo nam je putokaz za dalje. Što reći o Modriću? Vidimo svaki dan kako je gladan na treninzima, danas najbolji na terenu i to mu je poklon za rođendan. Svojom igrom sam zadovoljan, dobio sam 45 minuta nakon dužeg vremena, dobro mi je došlo, hvala izborniku na prilici i nadam se novoj. Liga nacija? Tek su dvije utakmice prošle, gledamo na sebe i želimo svaku pobijediti, tako će biti i u listopadu.

Duje Ćaleta-Car dobio je povjerenje izbornika i istisnuo Marina Pongračića iz prvih 11, u formaciji s tri stopera odigrao još jednom vrlo dobro.

- Jako dugo me nije bilo, skoro dvije godine. Bio sam u Egiptu, ali to je bio samo turnir, ne natjecateljska utakmica. Opet sam s momčadi. Odigrao sam dvije utakmice, pokazao da se na mene može računati. Drago mi je, idemo dalje - rekao je igrač Lyona i dodao:

- Jako dugo nismo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, od turnira u Katru, kad nije bilo najbolje. Ove dvije utakmice je bilo dobro, pa i u Portugalu iako smo izgubili. Razumijemo se, pričamo, možemo izaći s loptom... Pobijedili smo.

Presudila je majstorija Luke Modrića iz slobodnjaka.

- Luka slavi rođendan sutra, pobijedili smo, zabio je gol. Što može ljepše? On je naš motor, drago nam je što je s nama i neka ostane što duže - zaključio je Ćaleta-Car.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ktm686 09.09.2024.

    Modrić, Gvardiol, Kovačić i Levandovski su drugi svijet u odnosu na sve ostale sudionike ovog susreta

  • dahvaul 09.09.2024.

    Kaj falite toga Matanovića jedino kaj je dobar da vrane sa loptama tjera osim grede gol nije pogodio sve lopte u nebesa.

  • VauVauVauVau 09.09.2024.

    Matanovic je trenutno pravi dobitak za protuzracnu obranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare