To je to što me zanima!

'Oršić se neće vratiti ni na ljeto, a Hajduk će u Maksimiru igrati drugačije, u prednosti smo'

Dobili smo što smo željeli u prijelaznom roku, nismo dovodili igrače bez razloga. Oršića ne možemo vratiti ni na ljeto, ali on će pokazati da ga Southampton nije kupio bez veze
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama pobijedili su u gostovanju na stadionu Varteksa Varaždin s 3-1 u 22. kolu HNL-a.

Junak 'modrih' bio je Luka Ivanušec koji je zabio dva gola, a Arijan Ademi potvrdio je pobjedu golom u 85. minuti nakon što je Tonio Teklić zabio za domaćina u 80. minuti.

- Svi koji su bili na susretu i gledali preko malih ekrana mogu biti zadovoljni utakmicom. Veseli me način na koji smo slavili. Došli smo u Varaždin s namjerom da dominiramo, ali u nekim situacijama nam je domaćin mogao doći do gola. Bili smo dominantni naročito u drugom poluvremenu, a pobjeda na ovako vrućem terenu čini me zadovoljnim. Bilo je puno truda, energije, dobrih poteza i rješenja mojih igrača - istaknuo Ante Čačić (69) nakon slavlja u Varaždinu.

Varaždinu je ovo bio treći uzastopni poraz, a trener Mario Kovačević (47) rekao je da se njegova momčad umorila u prvom poluvremenu.

- Nekako smo se istrošili u prvom poluvremenu i protiv Dinama se ne možeš vaditi. U prijašnje dvije utakmice rezultat se lomio i prelomio na stranu protivnika. No, vjerujem u svoju momčad i jedan dobar rezultat podići će nas individualno i momčadski. Sve ćemo napraviti da se izdignemo - rekao je Kovačević.

Zamjene bez učinka

Kovačević nije uspio probuditi momčad ni brojnim zamjenama u drugom poluvremenu. Ušli su Šaranić, Pereira i Mitrovski, koji su nedavno predstavljeni kao pojačanja.

- Nisu nam izmjene ništa dobroga donijele. No, nije tim novim igračima lako i vjerujem da će se uskoro pokazati u boljem svjetlu - dodao je Kovačević.

Pogreške su skupo koštale Varaždin protiv aktualnog prvaka Hrvatske.

- Prelagano primamo golove. Svjesni smo toga. Pričamo cijelo vrijeme, no jednostavno nam se opet događaju - dodao je Kovačević.

Debi Perkovića, Boško Šutalo u sastavu

Varaždinu je dva gola zabio Luka Ivanušec nakon posta od čak četiri mjeseca bez postignutog gola.

- Drago mi je da je Luka iskoristio svoje prigode. Imao je veliki post i to će mu puno značiti. Livaković je također imao par dobrih intervencija i daje nam sigurnost - dodao je Čačić.

Priliku protiv Varaždina dobio je novopridošli Mauro Perković, a povratku na teren blizu je i Boško Šutalo, koji je danas bio na klupi 'modrih' nakon dugog izbivanja s travnjaka zbog ozljede fibule i ligamenata.

Čačić ocijenio prijelazni rok

Strateg Dinama dao je i ocjenu zimskog prijelaznog roka.

- Dobili smo što smo željeli iako je zimski prijelazni rok bio kratak i klubovi se ne odriču olako igrača. Nismo dovodili igrače bez razloga, samo radi promenade u svlačionici - objasnio je Čačić, koji je komentirao i natpise o mogućem dolasku na posudbu Mislava Oršića:

- Mislim da to nije bilo moguće, a nije moguće ni u ljeto. Mislav će pokazati da ga Southampton nije kupio bez veze. Svojim radom, marljivošću i kvalitetom sigurno će zaslužiti mjesto u momčadi - poručio je Čačić.

Pred Dinamom je veliki derbi protiv Hajduka iduće nedjelje.

- Derbija su četiri, ali prvenstvo se osvaja pobjedama u utakmicama kao što je bila danas. Ne mislim da ćemo osigurati niti izgubiti vodeću poziciju nakon derbija. Mislim da smo mi u predno,sti pred derbi. Osam bodova smo ispred i Hajduk je primoran na drugačiji način doći igrati u Maksimiru - zaključio je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • željna svega 19.02.2023.

    opet tema o nekom bivsem igracu na tribinama

  • mlado staro život cili . 19.02.2023.

    Gljova 99 je glavni vodonoša premier lige kako će nazad u hnl

  • PlaviKAJ 19.02.2023.

    Zakaj pričaš o tome kaj bude na ljeto kad ti ne budeš na svojoj poziciji na ljeto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare