To je to što me zanima!

Čačić ima plan za Lokomotivu: Dio obrane odmara za Škupi, a pitanje je - Petković ili Drmić?

Odmor bi danas mogao dobiti i Arijan Ademi, dok je trener Dinama već najavio kako će se Petar Bočkaj vratiti na lijevi bok. A u Maksimiru su prilično ozbiljno shvatili otvaranje HNL-a i Lokomotivu...
Vidi originalni članak

Dinamo danas (od 20 sati) kreće u novu prvenstvenu sezonu, "modri" u Maksimiru dočekuju Lokomotivu. Prvoligaš s Kajzerice posljednjih je godina jedan od najneugodnijih suparnika Dinama u prvoligaškom društvu, "lokosi" su lani hrvatskom prvaku u četiri dvoboja oteli čak sedam bodova. Jako puno. No, Dinamo i u današnji ogled ulazi sa statusom favorita, iako su "modri" kroz povijest imali dosta problema na otvaranju HNL-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U posljednjih deset godina, Dinamo čak četiri puta na otvaranju prvenstvene sezone nije u Maksimiru uspio dohvatiti sva tri boda. Zagrepčane su zaustavljali Inter (1-1, 2012.), Hajduk (1-1., 2015.), Rudeš (1-1, 2018.) i Slaven Belupo koji je lani slavio u Maksimiru s 2-0. Na klupi Dinama danas je Ante Čačić, iskusni trener koji je svjestan kakav dvoboj čeka njegovu momčad danas. I da, Čačić je preiskusan, pa danas (za razliku od mnogih) ne očekuje "laganicu".

A vrlo je zanimljiva i priča o početnom sastavu, trener Dinama oduvijek je udarnu momčad vješto skrivao od medija i navijača. Tako je u prošlom mandatu na teren različitu postavu Dinama izveo u čak 38 uzastopnih navrata, a i u Superkupu protiv Hajduka bilo je nemoguće otkriti razmišljanja Dinamovog trenera. Tako da je i danas pitanje hoće li zajedno zaigrati Petković i Drmić, hoće li krenuti Ademi (ili dobiti odmor), tko će biti na desnom krilu..., puno je tu upitnika.

DINAMO U OBRANU NASLOVA Čačić mijenja uoči premijere u HNL-u: Vraća se Bočkaj, a osam igrača ne konkurira za lokose

Dominik Livaković bit će "jedinica", a bočne pozicije trebali bi zauzeti Stefan Ristovski i Petar Bočkaj. Josip Šutalo konkurira za utakmicu, a hrvatskom reprezentativcu svakako treba minutaža prije dvoboja sa Škupijem, pa se on čini kao zicer u srcu obrane. A drugi stoper? Ante Čačić vjeruje u Dinu Perića, ali bi ga mogao i odmoriti prije utorka i početka nove europske avanture, Rasmusa Lauritsena malo muči noga, pa bi drugi stoper mogao biti Kevin Theophile-Catherine.

A vezna linija? Josip Mišić će sigurno biti "šestica", u veznu liniju bi mogao preseliti i Robert Ljubičić. Dinamo danas možemo očekivati u 4-2-3-1 sustavu, Mislav Oršić bi opet trebao zaigrati na lijevom, a Dario Špikić na desnom krilu. Polušpica? Tu je sve jasno, Luka Ivanušec. I za kraj, veliko je pitanje hoće li Čačić od prve minute krenuti s Josipom Drmićem ili Brunom Petkovićem, sve će biti jasnije večeras od 20 sati.

Vjerojatni sastav (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Theophile, Bočkaj - Ljubičić, Mišić - Špikić, Ivanušec, Oršić - Petković (Drmić).

Idi na 24sata

Komentari 64

  • gagasniper1 15.07.2022.

    Sretno Andriću, i hvala za sav trud i borbenost dok je nosio Dinamov dres.

  • Perez De Kueljar 15.07.2022.

    Šteta za Andrića. Sretno!

  • dtoma11111@gmail.com 15.07.2022.

    Ajmo Dinamo, odma ugrabiti Pole Position !

Komentiraj...
Vidi sve komentare