To je to što me zanima!

Bronca ipak ostala samo san: Španjolci ponovno bili prejaki

Nakon osam uzastopnih pobjeda prvenstvo smo tako završili s dva poraza u nizu, ali unatoč tome napravili smo rezultat kakav hrvatska košarka ne pamti 18 godina
Vidi originalni članak

I četvrto mjesto bilo bi uspjeh, ali sad kad smo tu, naravno da želimo završiti pobjedom i vratiti se s medaljom, rekao je prije utakmice za broncu Luka Žorić. Hrvatska ipak nije pobjedom završila Eurobasket, već je u borbi za treće mjesto izgubila od Španjolske 92-66, te tako osvojila četvrto mjesto.

Nakon osam uzastopnih pobjeda prvenstvo smo tako završili s dva poraza u nizu, ali unatoč tome napravili smo rezultat kakav hrvatska košarka ne pamti 18 godina, ušli u polufinale nekog velikog natjecanja.

Španjolci su već na početku utakmice napravili prednost, ali Hrvatska se nije predavala pa smo točno na polovici druge četvrtine poveli (28-27). Vodio nas je Bojan Bogdanović koji je u prvom poluvremenu zabio čak 19 koševa, ali nije mogao sam.

U samoj završnici prvog poluvremena Španjolci su napravili novu seriju za plus 11 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu bila je to jednosmjerna ulica u kojoj Hrvatska nije mogla parirati Španjolcima.

Španjolce je do bronce vodio Llull s 21 košem. Gasol je ubacio 17, Claver 16. Kod Hrvatske je ponovno najbolji bio Bojan Bogdanović s 22 koša, koji je tako potvrdio odličnu formu u kojoj je igrao kroz cijeli turnir.

Idi na 24sata

Komentari 340

  • dodo915 23.09.2013.

    odlicna igra i stvarno steta zbog medalje....na svijetskom nesto mora bit oko vrata!!

  • andjeonebeski 23.09.2013.

    samo tako naprijed. ne se demoralizirati. ni rim nije bio sagrađen u jednom danu. nadamo se da će se naći što izdašniji sponzori, a dalje ostaje na našim dečkima.

  • legionar_82 23.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare