To je to što me zanima!

Brestovac slomio ruku Francuzu pa ostavio rukavice: 'Ovo mi je kraj. Bolji nisam mogao željeti'

Mladen Brestovac na Gloryju 95 u Areni Zagreb nokautirao je Francuza Karima Diana. Vratio se borbama nakon šest godina pa poručio kako je ovo bio oproštaj
Vidi originalni članak

Glory 95 u Zagrebu iz mirovine je vratio Mladena Brestovca (40), jednog od najvećih kickboksača Hrvatske svih vremena. Kako je i sam priznao, teško da bi ikoja ponuda bila dovoljna da se vrati iz mirovine, ali oproštajni meč pred svojom publikom u Zagrebu nije mogao odbiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Shadowboxing Mladena Brestovca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brestovca nije omelo niti mijenjanje protivnika samo nekoliko dana prije meča. Teškaš se prvo trebao boriti s Vladimirom Tokom, ali on je otkazao pa je uskočio Karim Dian. Francuz nema niti približno toliko iskustvo kao "scorpion sting" i ovo mu je bio prvi nastup na Gloryju. U karijeri se borio samo 29 puta i ima omjer 16-13, od čega je samo tri puta slavio nokautom.

KICKBOKSAČKI SPEKTAKL Glory 95 u Zagrebu: Košar dobio u maniri Cro Copa, Krajinović u Areni opravdao ulogu favorita

Brestovac je naglasio kako za njega nije bitan protivnik i to je pokazao. Otvorio je meč sjajnim lijevim middle kickovima čime je natjerao protivnika da pomisli kako mora zaštititi tijelo. Kada je Francuza stajao u kut "scorpion sting" je bacio high kick koji je za malo prošao pored glave.

Nije se dao smesti i protiv zbilja nedoraslog protivnika slavio je nokautom na isteku prve minute prve runde. Za nokaut bilo je dovoljno zadati još jedan lijevi, razorni middle kick, nakon kojega je Dian pao na pod. Čini se da je prilikom udarca slomio ruku.

BORILAČKI SPEKTAKL U ARENI Sve spremno za Glory 95 u Areni: Naguravanje na vaganju, oprašta se Mladen Brestovac...

Poslije oproštajnog i pobjedničkog meča Brestovac nije mogao sakriti oduševljenje.

- Osjećaj je bio čudan, nije me dugo bilo, ali čim sam ušao znao sam što moram napraviti. Kada se ne borite šest godina izgubite osjećaj, ali u konačnici je sve dobro završilo. Moram se zahvaliti svim ljudima koji su došli, nadam se da ćemo se ponovno vidjeti kada se Glory vrati. Zahvaljujem i mom klubu Spartanu na podršci, a naravno i obitelji i prijateljima - rekao je Brestovac nakon pobjede.

OPROŠTAJNI MEČ VELIKANA Posljednji ples na spektaklu u Zagrebu! Brestovac pred svojom publikom odlazi u mirovinu

Nakon meča Brestova je ostavio rukavice u što je i posljednji znak da se oprašta od sporta

- Nemam vam što više reći, ovo je moj kraj u sportu. Imao sam predivnu karijeri, bolju nisam mogao poželjeti. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare