To je to što me zanima!

'Break' na zapadu: Westbrook i Durant iznenadili Golden State

Žurili smo u nekim odluklama. Obrambeno smo uradili dovoljno što se tiče skokova. Moramo pokazati još jači karakter, a iz ovog naučiti nešto, izjavio je Curry nakon poraza
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige Oklahoma City Thunder u gostima je pobijedila Golden State Warriorse 108-102. Tom je pobjedom povela 1-0 u seriji.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Russell Westbrook i Kevin Durant. Prvi je ubacio 27, a drugi 26 poena.

Westbrook je svom učinku dodao i 12 asistencija, šest skokova te čak sedam osvojenih lopti, a do double-doublea stigao je i Durant koji je uz 26 koševa imao i 10 skokova te po tri asistencije i osvojene lopte.

- Igrali smo defenzivno vrlo dobro i koncentrirano smo gađali pred kraj utakmice. Mi smo prilagodljiva ekipa i znamo se boriti - rekao je Durant. 

Warriorse su predvodili Stephen Curry (26 koševa) i Klay Thompson (25 koševa). Draymond Green je ubacio 23, Harrison Barnes 12 i to je bilo sve od zapaženijeg učinka kod domaćih jer nitko od ostalih igrača nije postigao više od šest koševa.

- Žurili smo u nekim odlukama, ponekad to funkcionira, ponekad ne. Obrambeno smo uradili dovoljno što se tiče skokova i blokada. Moramo pokazati još jači karakter, iz ove utakmice moramo naučiti neke stvari - izjavio je Curry nakon poraza.

Curry i Thompson imaju u prosjeku 52.2 koša po utakmici, a Durant i Westbrook su blizu na drugom mjestu sa 51.7 u prosjeku.

 Druga utakmica igra se u noći sa srijede na četvrtak, s početkom u 3 sata po hrvatskom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Danijel Zvijerac 17.05.2016.

    Waiteeeers je cudooo!!!!

  • wwww 17.05.2016.

    Sam Priest (gen.man) Oklahome koji je godinama radio i u Spursima je imao nos za ovu franšizu Thundera i za trenera Donovana.Osobno sam mislio tijekom sezone da se trener Donovan jednostavno izgubio a da igrači Thundera bez njihovog udarnog dvojca ne mogu pobijediti niti 76-ers.ali evo sve nas je razuvjerio.Thunderi u vremenu Brooksa nisu igrali obranu jer su imali izrazitu tranziciju i izrazite igrače u napadu,Donovan je to promijenio i zato jesu izgledali smiješno tijekom cijele sezone ali to učenje igranje obrane danas daje rezultat.Donovanov je ključ je Adams,igraču kojem smo se svi smijali ali on čuda radi u obrani,skoku i napadačkom skoku,jak je,pokretljiv na nogama i jednostavno briljira kako protiv Spursa,tako i noćas protiv Gsw.Formula za pobijediti Gsw je umiriti igru,ne divljati s njima,trošiti sek,do kraja napada a u napadu moraju biti na nivou a opet u obrani moraju biti zonski pokretljivi i tjerati Gsw na izgubljene lopte i teške šuteve.Osobno sam priželjkivao da Spurse razvale ove iz Oaklanda i S.Francisca (gradovima i mekama za pedere) takva je Gsw igra "pederska" ali i ako ih i Thunderi izbace a na dobrom su putu onda ću u znak navijačke solidarnosti pustiti brkove na sedam dana kao Steven Adams haha

  • Jat Masin 17.05.2016.

    Krenio gledat i zaspo pa me jutros rezultat malo iznenadio jer 1. poluvrijeme nije pokazivalo da bi Oklahoma mogla ovo dobiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare