To je to što me zanima!

Brbić je razočaran: Ništa nam nisu rekli o sadržaju ponuda...

Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti, rekao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić
Vidi originalni članak

Očekivano, objave o sedam pristiglih ponuda za TV prava na Prvu HNL izazvali su dosta reakcija, pogotovo što je cijeli postupak izveden tako da nitko ustvari od nazočnih i ne zna što je pisalo u ponudama. Iako su svi predstavnici klubova morali potpisati izjavu o povjerljivosti, to nije bilo dovoljno da im HNS vjeruje te su bitne detalje poput visine pojedine ponude odlučili zadržati u tajnosti, a klubovima su predočili samo sedam zatvorenih kuverti. 

TV PRAVA ZA HNL HNS je klubovima predstavio ponude: Svote ostaju u tajnosti

Ponukalo je to predsjednika uprave Hajduka Marina Brbića da izjavi kako je potpuno nekorektno da se klubove zove na otvaranje ponuda kad u njihovom sadržaju nisu ništa saznali. 

- Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti. Ovako se klubove iskoristi kao paravan za transparentnost u situaciji kada očigledno prave transparentnosti nema. - rekao je predsjednik uprave Hajduka pa nastavio:

- Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen. Prvi je zadržavanje vela tajne, odnosno činjenica da ćemo stvarni sadržaj ponuda znati tek kada se okončaju pregovori, što znači da nemamo ni uvid, a još manje utjecaj na vođenje pregovora. Za nas, kao i za sve klubove to je prevažno pitanje i mi kao oni čiji se proizvod prodaje moramo biti uključeni u cjelokupni proces odabira. Drugi je to da se TV prava 1. HNL-a nude na tako dugo razdoblje kao što je 10 godina, a u tako nepovoljnom trenutku kao što je svjetska pandemija koronavirusa. Treći problem je to što se TV prava 1. HNL-a prodaju u paketu cjelokupnog hrvatskog nogometa, uključujući neke utakmice reprezentacije, ženskog nogometa, futsala i mlađih kategorija, a da prethodno nismo utvrdili omjere koliko kome pripada - zaključio je Brbić.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • papilon100 13.05.2020.

    Eno Brbic reko ko crto ustaske svastiku tolko o transparenter i postenju.

  • Dmitar1 12.05.2020.

    Baš će tebi reći....Kolika je otpremnina bila, to ti nama reci. Pusti ljude da rade svoj posa.

  • mihic82 12.05.2020.

    Pa jel ti svojim radnicima kažeš koliki je prihod hotela u Tucepima, koliko kojem bookingu plaćaš provizije?Naravno da nisi,zato nemoj plakati nego nadju nekoga tko će biti kartica i sve objaviti.Mogao si jednu lažnu ponudu poslati.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare