To je to što me zanima!

Bormio: Ivica sjajni osmi u zadnjem superveleslalomu

Ivica je zauzeo 8. mjesto u zadnjem Super G-ju sezone. Pobjednik je Austrijanac Reichelt, koji je osvojio i mali Kristalni globus u ovoj disciplini
Vidi originalni članak

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je sjajno 8. mjesto u posljednjem superveleslalomu sezone u talijanskom Bormiju. Pobijedio je Austrijanac Hannes Reichelt ispred Švicarca Didiera Defaga, a treći je bio Slovenac Aleš Gorza. Reichelt je ovom pobjedom osvojio i mali Kristalni globus u ovoj disciplini. Slavio je ispred Švicarca Didiera Cuchea u ukupnom poretku supreveleslaloma za samo jedan bod. Cuche je prije Bormija vodio, a jedino ga je Reichelt mogao prestići.
Ali je Austrijancu za takav pothvat trebala pobjeda u Bormiju, a Cuche je trebao biti ispod 15. mjesta. Tako je i bilo. Reichelt je pobijedio, a Cuche je bio 16. Kostelić se ovim odličnim rezultatom približio Talijanu Manfredu Mölggu na četvrtome mjestu u ukupnom poretku Svjetskoga kupa. Amerikanac Bode Miller bio je 12., ali je on skoro i teoretski osigurao osvajanje velikoga Kristalnoga globusa.


UKUPNI POREDAK SUPREVELESLALOMA
1. Hannes Reichelt (Aut) 341
2. Didier Duche (Švi) 340
3. Benjamin Raich (Aut) 286
4. Didier Defago (Švi) 262
5. Christoph Gruber (Aut) 251

UKUPNI POREDAK SVJETSKOG KUPA
1. Bode Miller (SAD) 1409
2. Didier Cuche (Švi) 1218
3. Benjamin Raich (Aut) 1173
4. Manfred Mölgg (Ita) 855
5. Ivica Kostelić (Hrv) 813
6. Ted Ligety (SAD) 798
7. Jean Baptiste Grange (Fra) 743

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare