To je to što me zanima!

Bojan zabijao u slavlju, ništa od dvoboja Hezonje i Rudeža

Mario Hezonja i Damjan Rudež prosjedili su na klupi cijelu utakmicu Minnesote i Orlanda koji je pripao Magicu 96-93, dok je Bogdanović ubacio sedam u pobjedi
Vidi originalni članak

Bojan Bogdanović i njegovi Brooklyn Netsi napokon su pobijedili, baš kao i Orlando Magic Marija Hezonje u "derbiju Hrvata" protiv Minnesota Timberwolvesa (96-93) Damjana Rudeža . Samo, treneri obje momčadi odlučili su naše reprezentativce ostaviti na klupi.

Nije to najugodnija situacija, posebno za Rudeža koji vrlo vjerojatno već dogodine neće biti u NBA. No za Hezonju ovo je pouka i mlad je pa ukoliko da još više od sebe na treninzima, trebao bi dobiti svoju priliku. Baš kao što ju je dobio Bogdanović nakon sjajne prve sezone u Netsima, a dobiva ju i dalje u trenucima jedne podosta lošije sezone.

Ali ima vremena, pali su u Brooklynu ovog puta Phoenix Sunsi 94-91 i situacija je nešto bolja. Imaju Netsi pet pobjeda u 18 utakmica i sve se može okrenuti pa ih možda budemo gledali u doigravanju za šest mjeseci. Samo, mora Bogdanović dati više. Ovaj put stao je na sedam poena za 18 minuta igre, ali imao je i sedam skokova što pokazuje da više radi u defenzivnom smislu. Problema s učinkom, pak, nema Brook Lopez koji je zabio 23 uz šest skokova. Kod gostiju je najefikasniji bio Knight s 26 i sedam skokova, dok je Len zabio 13 uz 14 skokova. Phoenix je sad na omjeru 8-10.

Zanimljivije je ljubiteljima košarke svakako bilo u Clevelandu, gdje je gostujući Washington pobijedio 97:85. Zasjenio je u u ovoj utakmici Wall apsolutno sve, pa i LeBrona. Uz 35 poena dodao je deset asistencija i pet ukradenih lopti, bilo ga je posvuda na terenu i suigračima je bilo poprilično jednostavno igrati na taj način. Kod domaćih James je stao na 24 uz 13 skokova, a podbacio je Love sa svega osam. Tek je zadovoljio Dellavedova s 15. Željno se iščekuje povratak Irvinga, ali i Schumperta. Wizardsi su sad na omjeru 7-8, a Cavsi na 13-5.

Treba spomenuti i da je Philadelphia napokon pobijedila. Nakon 18 poraza zaredom uspjeli su pronaći "žrtvu". Bili su to LA Lakersi predvođeni Bryantom (20) i Clarksonom (19). Ujedno, bio je to derbi začelja jer riječ je o najgorim momčadima svojih konferencija. Naime, Lakersi imaju samo pobjedu više u 17 utakmica i ovih 91-103 sigurno im je teško pao.

Dotukao ih je Covington (23), ali i ostali članovi buduće momčadi Darija Šarića bili su vrlo dobri, njih još pet s dvoznamenkastim učinkom u situaciji kad je trener Brett Brown imao njih ukupno deset na raspolaganju. Također, bilo je poprilično emotivno jer Bryant je po posljednji put kao igrač došao u svoju rodnu Philadelphiju. I dobio zaslužene ovacije.

NBA:

  • Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 85-97
  • Philadelphia 76ers - LA Lakers 103-91
  • Brooklyn Nets - Phoenix Suns 94-91
  • Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 93-96
  • New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 104-113
  • Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 112-115* (96-96)
Idi na 24sata

Komentari 18

  • CelaviOsvetnik 02.12.2015.

    valjda ce se netsi provući u doigravanje ali realno su loši ko barake.

  • HrvatskaKosarka 02.12.2015.

    Ljudi tu imate uvijek snimke naših NBAovaca! https://www.youtube.com/watch?v=Witckpt2LgQ

  • Oblivion 02.12.2015.

    Lakersi očajniji od Sixersa

Komentiraj...
Vidi sve komentare