To je to što me zanima!

Bojan Bogdanović: I psihološki triler mi je priprema za Euro

Ne čudi me što je Dario Šarić toliko bolji nego lani, još je mlad i normalno je da stalno napreduje, rekao je Bojan Bogdanović uoči utakmice s Mađarima (danas, 14 sati)
Vidi originalni članak

Ekstravagantne sunčane naočale, širok osmijeh i - knjiga u ruci. U takvom se izdanju Bojan Bogdanović, prvi šuter hrvatske reprezentacije, zaputio prema Eurobasketu, turniru na kojem će Hrvatska loviti postolje.

- Što čitam? Ma to je nešto lagano, malo za opuštanje... Glupo mi je reći koja je knjiga, reći će možda ljudi da čitam gluposti, ha, ha, ha - kazao je odlično raspoloženi Babo, ali nekoliko minuta kasnije ipak nam je otkrio:

- Knjiga se zove ‘Kuća abecede’, nije loša...

Priča autora Jussija Adlera Olsena kombinacija je psihološkog trilera i ratnog romana čija je tematika vezana uz Drugi svjetski rat, baš i ne djeluje kao “lagano štivo”... Ali Babu to, eto, opušta. Neobično? Malo možda i jest, ali on ionako nikad nije bio običan tip. Ni na terenu ni izvan njega. Evo, kaže Aco da je na pripremama “uzeo nekoliko dana slobodno”. A zatim se vratio na olimpijsku razinu, opet krenuo parati mrežice kao lud.

- Ma dobro, to što Aco kaže da sam bio odsutan par dana kaže na neki sebi svojstven način... - sa smiješkom je rekao Bojan pa nastavio:

- Svatko ima neki svoj način kako se odmara, odnosno priprema za ovakvo natjecanje, pa tako i ja. Važno je da smo mi kao momčad sve odradili po planu, a ja se osjećam super, ništa se ne brinite.

Super djeluje i atmosfera u reprezentaciji, puno je tu vedrine, dobrog raspoloženja, igrači djeluju kao da su jako dobro “kliknuli”.

- Je, dobra je atmosfera, ali moramo znati da se ta kemija u momčadi gradi pobjedama. I zato je dobro što igramo protiv Mađarske i Rumunjske u prva dva kola. Ne kažem da će nam biti lako, ali vjerujem da bi s te dvije pobjede trebalo biti lakše graditi atmosferu i kemiju, pobjednički duh - kazao je Bojan.

Otvaramo EP s Mađarima danas u 14 sati.

- Objektivno, bolji smo od Mađara, kao i od Rumunja. Mađarska je nešto opasnija, dok će Rumunjska svoju šansu graditi na domaćem terenu. U obje te utakmice, realno, ne bismo trebali imati previše problema ako energetski budemo na pravoj razini - uvjeren je Bogdanović.

Dugo je već unutra, već godinama prva hrvatska opcija, a sad će mu ruku pružiti i Dario Šarić. Nije to djelovalo moguće, ali Šarić je valjda duplo bolji nego prošlog ljeta...

- Još je on mlad, logično je da napreduje iz godine u godinu. Kroz sezonu u NBA ligi fizički je ojačao, postao još moćniji... Iskreno, nisam iznenađen što je puno bolji nego lani.

No neće Hrvatska na Eurobasketu, naravno, biti samo njih dvojica.

- Apsolutno. Za razliku od prošle godine, sad imamo puno više širine i iskustva, tu su Žorić, Tomas i Popović, koji nam puno donose, pogotovo u obrani. Imat će ovaj put i dovoljno arsenala s klupe - optimističan je igrač Indiana Pacersa.

Na svako prvenstvo ispraćamo košarkaše s velikim očekivanjima, no ovo doista djeluje kao godina u kojoj za to imamo i prave argumente.

- Da, ali treba znati i da će ovaj Eurobasket biti možda i najneizvjesniji u posljednjih nekoliko godina. Španjolci, Srbi, Francuzi i Litavci su uvijek u najužem krugu favorita, ali ovaj put ima valjda deset momčadi koje su tu negdje kvalitetom, među kojima će odlučivati jedna lopta.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare