To je to što me zanima!

Bogati Turčin preuzima Maribor. 'Cilj je biti uspješniji od Dinama i Hajduka i najveći klub u regiji'

Acun Ilicali je već vlasnik engleskog Hull Cityja, a prije je vodio nizozemsku Fortunu Sittard i irski Shelbourne. Također je vlasnik TV kanala TV8 i TV8.5, kao i turske digitalne platforme Exxen
Vidi originalni članak

Turski milijunaš Acun Ilicali preuzima slovenski Maribor. U rujnu bi posao trebao biti zaključen, a Ilicali je otkrio svoje planove za Maribor:

- Cilj nam je stvoriti najveći klub u regiji, želimo biti uspješniji od Dinama i Hajduka - Turčin je rekao kratko i jasno. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Maribor će tako prvi put u povijesti imati stranog investitora. Maribor je 16 puta bio prvak Slovenije, osvojio je devet kupova i četiri superkupa Slovenije, a tri puta je igrao grupnu fazu Lige prvaka. Ove sezone im ne ide sjajno, tek su treći iza Celja i Olimpije.

INCIDENT U SLOVENIJI VIDEO Divljačke scene: Navijači Maribora bacili topovske udare, ozlijedili igrače i članove Mure!

Turčin je već vlasnik engleskog Hull Cityja, a prije je vodio nizozemsku Fortunu Sittard i irski Shelbourne. Također je vlasnik TV kanala TV8 i TV8.5, kao i turske digitalne platforme Exxen. Od 2018. do 2021. bio je na popisu najutjecajnijih biznismena u sektoru medija i zabave po izboru Variety magazina. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Palmanova 10.08.2024.

    takvima je nogomet igracka.tako je doveo poznatog Burak Yılmaza iz Lillea u Fortunu,ali se ovaj zakacio oko necega s klubom

  • Crni_petar 10.08.2024.

    ja bih cak rekao da je Maribor u Europi napravio vise nego hajduk u zadnjih par godina

  • David11111 10.08.2024.

    Od Dinama cete k.bit uspjesniji onaj Mandaric je unistio portsmouth i jos neke..a ovaj je slični lažnjak i krimos

Komentiraj...
Vidi sve komentare