Blanka Vlašić ipak putuje na SP iako ima rupturu mišića i na posljednjem treningu u srijedu je preskočila tek 190 centimetara. Blanka je odlučila putovati u Južnu Koreju. Dok je pričala da ide iz oka su potekle suze. Otvorila je Blanka dušu i ispričala sve što ju je mučilo:
- Cijelo ljeto me muče ozljede. Trenirala sam, ali nismo znali koliko je zapravo ozbiljno. Išla sam preko granica boli. Kad smo saznali da se radi o rupturi mišića, zaključila sam da me Bog sačuvao, da sigurno ima još planova za mene - rekla je.
S rupturom mišića opasno je trenirati jer postoji mogućnost da mišić pukne.
- Nakon treninga u srijedu definitivno sam odlučila da ne idem. Svi smo se u stožeri pomirili s tim, ali ja sam cijeli dan i noć bila nesretna. Nisam mogla živjeti s tim da one skaču, a da ih ja gledam na televiziji. Jučer sam prelomila. Idem, pa kako god bilo. Svjesna sam da ne mogu preskočiti više dva metra kad se sjetim i da sam daleko od onoga što sam bila. Ali istrpjet ću i stisnuti zube i bit ću dogodine ona stara. Na SP idem prvenstveno u borbu za finale. Nema žaljenja, ne želim razmišljati o tome jesam li dala sve od sebe kad jednog dana završim karijeru. A što se tiče mišića, ako nije pukao prije sedam dana, valjda neće ni sada.
Svjesna sam da više ne mogu preskočiti dva metra kad se sjetim
Blanku do odlaska u Južnu Koreju čekaju tri jaka treninga. Za usporedbu u kakvoj je Blanka formi, Joško Vlašić iznio je detalj otprije dvije godine.
- Sjećamo se dobro Bojan i ja treninga prije Pekinga 2008. Mi smo gledali, a Blanka je skakala 185, 190, 195, 200 i 205 centimetara. Napala je na treningu svjetski rekord od 210 centimetar, a Bojan i ja smo pali na stražnjice od tih skokova. U srijedu je od 24 skoka maksimalno preskočila 190 centimetara. Sad vam je sve jasno - rekao je Joško.
Blanka: Nisam stigla napraviti kolačiće
Rekla sam svojim prijateljima, kratki presjek sezone, u ožujku sam željela napraviti kolačiće, a za kolačiće je potrebno tijesto, a ja sam tada imala samo brašno, to brašno bilo je moje tijelo i moja volja. Onda sam trenirala i tim treninzima stvorila tijesto i počela praviti kolačiće. Nažalost ozljeda me spriječila