To je to što me zanima!

Bjelica: Teško da će Petković startati, najviše bih volio da ga sutra ne moram niti koristiti...

Kod Nevistića je nešto bolja situacija nego kod Petkovića, kaže Bjelica, dok Ristovski na konstataciju da je Salzburg mlada momčad poručuje: Nitko vas na terenu ne pita koliko imate godina...
Vidi originalni članak

Dinamo je stigao do drugog gostovanja u Ligi prvaka ove sezone. Zagrepčane sutra od 21 sat očekuje gostovanje kod Salzburga, jedne od onih momčadi protiv kojih se "modri" u ovom natjecanju mogu nečemu nadati. Jasno, Salzburg je favorit, ali Nenad Bjelica i Stefan Ristovski vjeruju kako Dinamo može na Red Bull Areni povećati svoj bodovni konto. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo u tri dana uspjeli rekuperirati i pripremiti momčad, svi smo došli ovdje. Tu su i Petković i Baturina i Nevistić, a koliko će nam tko biti na dipoziciji, to ćemo još vidjeti. U momčadi je dobra atmosfera, dečki su motivirani, vjerujem da smo se dobro osvježili poslije Pule, to želimo sutra i dokazati - rekao je Bjelica, pa dodao:

- Salzburg? Mlada su momčad, ali jako kvalitetna. Imaju sjajnu skautsku službu, uzimaju igrače sa svih strana svijeta, pa nalaze talentirane igrače, adaptiraju ih na svoj sustav. Uvijek su mladi, ali proteklih su godina u svom kadru mali 2-3 iskusnija igrača koje danas nemaju. Dosta su se promijenili na ljeto.

Salzburg nije u nekom dobrom nizu...

- Mi vjerujemo da u svakoj utakmici možemo nešto uhvatiti. Monaco je bio u sjajnom nizu, pa smo protiv njih bili blizu pobjede. Tako želimo i sutra. Nema suparnika koji je nepobjediv, imat ćemo svoju šansu, ali treba raditi i biti na visokom energetskom nivou. Mi uvijek imamo svoje šanse neovisno o suparniku.

Na klupi će biti...

- Danijel Jumić. On već ima iskustva vođenja utakmica u Njemačkoj, već me tri puta mijenjao ove godine, ha, ha. Igramo Ligu prvaka, a motivacija? Pa igramo Ligu prvaka, ako igrači za to nisu spremni i motivirani, onda bolje da ni nismo ovdje. Vjerujem u igrače, znam da će svi dati maksimum. Ja sam svoje već odradio s momčadi, igrači znaju kako razmišljam, a to što neću bit na klupi i nije veliki problem.

Petković? Nevistić?

- Bolja je situacija s Nevistićem. Teško da će Bruno krenuti, možda ćemo ga kasnije koristiti. Iskreno, volio bih da ga ni ne moram sutra koristiti, pred nama je puno utakmica do kraja jeseni, trebao Brunu koji sada nije u optimalnom stanju. Bi li bio zadovoljan bodom? Ne.

Domaći trener je istaknuo kvalitetu Baturine.

- Ništa čudno, to vide svi svjetski skauti. Baturina pokazuje kako je veliki talent, mlad je i mora puno raditi, dokazivati se. Znamo kako je u nogometu tanka linija između pukovnika i pokajnika, naši mladi igrači to znaju, moraju i dalje raditi. Kao i Martin, sretni smo što ga imamo u momčadi. A ako ne nude Petka, imamo Kulenovića. On je drugi najbolji strijelac lige, znam da će se dobro potući s domaćim igračima.

Stefan Ristovski je bio jasan.

- Čeka nas teška utakmica, u Ligi prvaka nema laganih suparnika. Igramo protiv mlade, vjerojatno najmlađe momčadi u natjecanju. Čeka nas fizički zahtjevna utakmica, ali i suparnik kojeg možemo dobiti. Iskustvo je naša prednost? Ma ne vidim nikakvu prednost po tom pitanju, nitko vas na terenu ne pita koliko imate godina - kaže Ristovski, pa dodaje:

- Želimo biti pravi, istrčati s pravim gardom, pravim snagama. Navijači? Oni će nam biti motiv više, uvijek su uz nas. I sutra će biti naš 12. igrač. A mi moramo pokazati koliko vrijedimo i pobijediti. To je naš cilj.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Roki00 22.10.2024.

    Hajduku sva koncentracija za iduci tjedan i tesko gostovanje u Ždralovima

  • Nabocana do bola 22.10.2024.

    kak nas bu napunil sutra sa golovima budete vidjeli ispod 5 komada ak prodjemo bit ce super

  • zera 22.10.2024.

    Sutra Barcelona-Bayern e ta će nas utakmica prikovat za male ekrane. Sreća da imam arene pa da gledam pravu LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare