To je to što me zanima!

Bjelica: 'Teren nije bio kakav smo očekivali!' Šafarić: 'Imali smo bolje šanse nego Dinamo'

VARAŽDIN - DINAMO 0-1 Varaždin je ozbiljan i nije slučajno u devet kola primio samo pet golova. Imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije, kaže Bjelica
Vidi originalni članak

Dinamovi su nogometaši sustigli Rijeku na ljestvici pobjedom 1-0 u Varaždinu. Jedini je gol zabio Juan Cordoba, kojemu je to prvijenac za zagrebačku momčad, a pogodio je glavom nakon što je Ba pogriješio, a Baturina mu asistirao.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sezoni 2019/'20. Dinamo je nakon fantastične predstave protiv Atalante (4-0) pao u Varaždinu kod fenjeraša. U momčadi Varaždina više nema ni jednog igrača iz tadašnje momčadi, no kod Dinama isti je trener, Nenad Bjelica, te nekolicina igrača. S obzirom na tu utakmicu, u Maksimiru su i dalje Petković, Ademi, Zagorac, Theophile i Kulenović.

Varaždinci su se nadali da mogu iznenaditi, kao i tada, kada je Varaždinovu pobjedu 1-0 slavilo gotovo 5000 navijača. Na susret 9. kola stiglo je čak 7313 gledatelja. Istočna i južna tribina bile su prepune poklonika Dinama, a došli su i trener golmana reprezentacije Marjan Mrmić, uprave oba kluba, te bivši igrači oba kluba Mumlek, Brezovec i Težak.

Kao što se Dinamo postavio protiv Monaca u Ligi prvaka, sada se gotovo identično u formaciji postavio Varaždin. S petoricom u zadnjem redu. Prvi put su ove sezone startali su Tepšić, Duvnjak, Poldrugač i Jovanov. Na klupi je ostao virozni Šego. No, tako zbijeni Varaždinci dobro stajali protiv Dinama u prvom dijelu. I tko zna kako bi utakmica završila da je udarac Varaždinovog stopera Tepšića glavom otišao centimetar, dva desno.

Ovako je odlučila pogreška. Lamine Ba u 35. minuti je pogriješio i uslijedila je asistencija Baturine za Cordobu, koji je ostao sam samcat na pet metara i glavom zabio za 1-0.

Probao je Šafarić izmjenama u drugom dijelu prodrmati sastav i promijenio je formaciju u 4-2-3-1, uveo napadače Dabru i Domjanića.

- Nismo se dobro osjećali na terenu, nismo dobro stajali, što zbog terena, što zbog dobrog protivnika. Slavili smo na teškom terenu, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, nakon opterećenja koje smo imali u Ligi prvaka. Znali smo patiti kad je protivnik išao vabank. Malo smo se presložili s dvije špice te onda zabili. Ne možemo biti sto posto zadovoljni, no ni teren nije bio na nivou na kojem smo očekivali - rekao je Bjelica, nahvalivši Varaždince.

- Varaždin je ozbiljan i nije slučajno u devet kola primio samo pet golova. Kvalitetan posao radi kolega Šafarić i siguran sam da Varaždinci imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije.

Dinamo nastavlja u Sv. Martinu na Muri, gdje će odigrati prijateljski susret s domaćinom Poletom, aktualnim prvakom 3. NL Sjever.

- Nosimo grb najboljeg i najvećeg kluba u Hrvatskoj. Prvenstvo, Liga prvaka, Kup, neće biti popuštanja ni u prijateljskoj utakmici - dodao je Bjelica.

Razočaran je bio Nikola Šafarić, koji smatra da je njegova momčad zaslužila više od poraza.

- Imamo za čim žaliti. Imali smo stativu, pa priliku Mamića, a Dinamo nije imao takvih situacija. Sve bi bilo drugačije da smo zabili. No, imali smo mnogih problema tijekom tjedna s ozljedama i bolestima. Jako dobro smo utakmicu odradili - rekao je Šafarić, čija je ekipa nakon prvog kruga skupila 12 bodova.

- Prije sezone smo se nadali da možemo igrati na način na koji smo igrali. Možda su neki iznenađeni. No, sve je u dva, tri boda na tablici. Nema mjesta za opuštanje. Bitno da je ostanemo zdravi pa onda možda i dodatno doselekcioniramo kadar na zimu.

Standings provided by Sofascore
Idi na 24sata

Komentari 3

  • lucky edy 06.10.2024.

    Ili teren ili sudac ili var

  • Makeba 06.10.2024.

    Niti Monacu teren nije bio kakvog su očekivali i željeli !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare