To je to što me zanima!

Bjelica: Iznenađen sam. Prije samo 12 dana Jakirović i ja smo opušteno razgovarali o Dinamu

Problem Dinama je psihološki, a sa mnom će "modri" igrati aktivan i agresivan nogomet, za gol više, poručuje Nenad Bjelica koji se sjetio i najdražih trenutaka u klubu. Nije ni pobjeda protiv Hajduka ni Liga prvaka
Vidi originalni članak

Točno 1625 dana nakon što je otišao Nenad Bjelica (53) opet je trener Dinama! U četvrtak je maksimirski klub potvrdio ono o čemu smo pisali proteklih dana, prvi favorit navijača i miljenik svlačionice uzeo je u ruke vrući krumpir nakon tri poraza zaredom u HNL-u i Europi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bjelica je za klupsku stranicu Dinama dao prvi intervju po povratku u Dinamu u kojem je otkrio kako je prije manje od dva tjedna razgovarao s tadašnjim strategom 'modrih', Sergejem Jakirovićem!

PROMJENA U MAKSIMIRU Sad je i službeno! Nenad Bjelica je novi-stari trener Dinama

- Odlično se osjećam, kao i zadnji put kada sam došao. I tada su bili slične okolnosti, samo sam došao na kraju sezone, a sada na početku. Jako sam sretan što sam ponovno u Dinamu. Iznenadio me ovaj razvoj događaja, ova rezultatska kriza bila je neočekivana. Ništa nije upućivalo na to, prije 12-13 dana razgovarao sam s Jakirovićem, koji je i moj prijatelj. Imali smo opušten razgovor o svemu što dolazi nakon Qarabaga, nije ni razmišljao o otkazu, ali nogomet je nepredvidljiv. 

Smatra kako je problem momčadi psihološki.

POZNATE NOGOMETNE FACE Koju dvojicu je u završnoj bitki za klupu pobijedio Bjelica? U konkurenciji bio i bivši šef Barce

- Problem momčadi je više psihološki. Na tom se aspektu može puno raditi u razgovoru s igračima. Taktički i tehnički neću moći puno u tako kratkom roku, ali igrači mogu vratiti samopouzdanje. Dinamo ima vrlo kvalitetnu i dobro posloženu momčad. Na svakoj poziciji ima dvije opcije, na nekima čak i tri. Tu je 26 ili 27 nogometaša, a svaki može nastupiti i biti važan igrač. Do Lokomotive radimo na psihološkom aspektu, a onda gledamo prema dalje. Želim poboljšati sve u Dinamu, koji je jako dobro izgledao, bio šest mjeseci bez poraza, kvaliteta postoji, a sve što može biti bolje će i biti!

Najavio je kakav nogomet navijači mogu očekivati.

- Išao sam od kluba do kluba i od države do države. Adaptirao sam se na okolnosti, u Berlinu sam jako puno igrao 3-5-2 sistem kojeg ne volim, ali sam bio prisiljen tako igrati. Dinamo će sa mnom igrati aktivan i agresivan nogomet, uvijek ćemo tražiti gol više, nadam se da će rezultati biti još bolji nego što jesu.

POGLEDAJTE SNIMKU VIDEO Očišćeni bijeli stolci na Maksimiru: Evo kako je Dinamo najavio povratak Bjelice u klub

Bjelica će ponovno surađivati s nekoliko igrača iz prvog mandata, poput Brune Petkovića i Arijana Ademija.

- Tu je još šest ili sedam igrača iz kadra kojeg sam ja imao na raspolaganju. Radujem se što ću ih ponovno vidjeti, ali i upoznavanju drugih igrača koje poznajem iz HNL-a i strance koji su došli. Nemam nepoznanice što se tiče cijelog HNL-a, pogotovo Dinama. 

Sjetio se najdražih trenutaka u Dinamu.

- Najdraže sjećanje mi je kada je Dinamo nakon 49 godina prezimio u Europi. Bila je to posebna utakmica i atmosfera, velika magla, nije se znalo hoće li se igrati do kraja, a na kraju je bilo veliko slavlje. To mi je jedan od mnogih lijepih trenutaka u Dinamu, nadam se kako dolaze još ljepši..

Idi na 24sata

Komentari 88

  • imaš alfa,beta,gama... 27.09.2024.

    Zeko mi djeluje kao da voli ići u klet često

  • Bayern iz Koprivnice 27.09.2024.

    neno ljubavi treba li ti nešto heheheh kakav 🤡

  • Palmanova 26.09.2024.

    20 ? clanaka o legendi samo danas.cek kad dobije Slovan Salzburg Celtic i Monaco.Mamicevci na aparatima

Komentiraj...
Vidi sve komentare