To je to što me zanima!

Bjelica: Podcjenjivali su moje uspjehe u Njemačkoj. Galamio sam i nekima je to bio problem

Union mi je bio najteži posao u životu, a Bayern mi je bio negativan zbog incidenta sa Saneom, sada mi je pozitivan jer me na neki način vratio u Dinamo, komentirao je Bjelica
Vidi originalni članak

Nenad Bjelica se u dramatičnom raspletu rezultata vratio u Dinamo, a po njegovom povratku "modri" su pobijedili Lokomotivu (5-1) pa odigrali remi (2-2) protiv Monaca. Nakon osvojenog boda u Ligi prvaka trener hrvatskog prvaka dao je intervju za njemački Sport1, koji se zanimao za njegov povratak u Hrvatsku nakon odlaska iz Union Berlina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bjelica je priznao kako se osjeća kao da se vratio kući i kako je Dinamo jedini klub u Hrvatskoj u kojem može biti.

ODUŠEVILI PROTIV MONACA Dinamov poker asova za LP: Ademi i Torrente u prvom planu, Baturina i Sučić u životnoj formi

- U sjajnom sam klubu, najvećem u Hrvatskoj. Kao da se vraćam kući jer sam tu već radio dvije godine. Nisam očekivao povratak, ali Dinamo je jedini klub u Hrvatskoj u kojem se mogu zamisliti. Jakirović je napravio odličan posao, imao je lošu utakmicu protiv Rijeke, izgubio od Hajduka na Maksimiru i 9-2 od Bayerna u München. Onda se sve odvilo dosta brzo, on je smijenjen i došao sam ja.  U nogometu nikad ne znaš što će se dogoditi, ludo je to. Bayern mi je bio negativan zbog incidenta sa Saneom, sada mi je pozitivan jer me na neki način vratio u Dinamo.To je život.

Bjelica je zadovoljan mandatom u Unionu i istaknuo je kako je ispunio primarni cilj, ostanak u Bundesligi.

- Union je bio najteži posao moje karijere. Ostvario sam glavni cilj i ostao u ligi, a to nije bilo nimalo lagano. Jako sam sretan što je klub i dalje u Bundesligi zbog navijača koji su bili nevjerojatni. Zahvalan sam što sam tamo imao priliku, bilo mi je jako ugodno u Unionu. Drugačiji sam od Ursa Fischera, koji je bio na klupi prije mene. S njime je Union pet godina bio na savršenom putu. Sada mu mogu samo čestitati na tome. Klub je bio u krizi i ja sam drugačije postupao s igračima, bio sam savršeno riješenje za Union u tom trenutku. Ja sam direktna osoba, svakom igraču govorim istinu u lice, a istina ponekad boli - rekao je Bjelica pa komentirao opciju povratka u Bundesligu...

BIVŠI I SADAŠNJI SE POŠTUJU Jakirović se oglasio nakon što mu je Bjelica javno zahvalio

- Volio bih se jednog dana vratiti u Bundesligu. Možda jednog dana budem trener Bayerna. Moram prihvatiti situaciju i naučiti iz pogreške sa Saneom.

Bjelica smatra kako klubovi na njega gledaju kao na riješenje u krizi.

- Klubovi me zovu kada su u problemu. Ja sam trener za krizne trenute - rekao je u smijehu i nastavio...

- Uvijek se moram nositi s teškim situacijama. Ponekad, kao trener, morate ući u konflikte. Volim obiteljsku atmosferu u svlačionici, ali ponekad i u obitelji galamite. Možda se to nije svidjelo čovjeku ili dvojici u Unionu. Na kraju je važno da Union i dalje igra Bundesligu, i to zahvaljujući Nenadu Bjelici. Ne želim nikoga rastaviti, mediji uvijek nešto pišu, to nije moja stvar - istaknuo je.

Trener Dinama smatra kako u Njemačkoj podcjenjuju njegove uspjehe.

- Apsolutno, i to od prvog dana. U srijedu sam vodio moju 601 utakmicu kao trener, a četvrtu u Ligi prvaka. Dvaput sam vodio Dinamo, jednom Union i jednom Austriu Beč. Od prvog dana u Unionu imam osjećaj kao da su svi postavljali pitanje: 'Tko je ovaj Bjelica?'. I tako je bilo čitavo moje vrijeme tamo. Puno sam toga postigao kao trener, ali u Njemačkoj te rezultate uopće nisu doživjeli. To je sramota, znam moju vrijednost. Jedan medijski list u Njemačkoj bio je posebno negativan primjer, napisao je kako sam bio najgori trener u prošloj sezoni. U 20 utakmica sa mnom bili smo na 11. mjestu, to sve govori. Moja reputacija u Njemačkoj nije bila dobra, ali sam ponosan na moj rad - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Vladovladić_1 04.10.2024.

    Bez brige doći će i njegovih pet minuta za otpremninu. Taj se nigdje nije ugrijao.

  • Vladovladić_1 04.10.2024.

    Godi mu korporacija !

  • Pobotchnick Leeyoobo 04.10.2024.

    Živio nam Dinamo i majka Hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare