To je to što me zanima!

Bizarno! Legendarni Francuz pobijedio šezdeset kilograma lakšeg suparnika u četvrtfinalu

Teddy Riner jedini je judaš u povijesti s pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama. Bio je individualno najbolji u Londonu, Rio de Janeiru i Parizu te u Tokiju i Parizu u mješovitim parovima
Vidi originalni članak

Priča u kojoj je omaleni pastir David pobijedio diva Golijata nije se ponovila u judaškom meču četvrtfinalu timskog natjecanja. Naime, Francuzi su pobijedili Južnu Koreju, a posebno je zanimljiva bila borba između legendarnog Francuza Teddyja Rinera koji teži 141.5 kilograma protiv južnokorejca Lee Joon-hwana koji je skoro 60 kilograma lakši. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ovoj disciplini ovakvi su mečevi mogući jer treneri mogu staviti u borbu koga god žele, bez obzira na kategoriju. Svaka reprezentacija ima tri ženska i tri muška borca, a izbornik bira tko će se od njih boriti. Parovi se određuju ždrijebom, a južnokorejski izbornik pokušao je iznenaditi sjajnog Rinera uvrštavanjem lakšeg Joon-hwana umjesto očekivanog svjetskog prvaka Kim Min-jonga koji se bori u kategoriji preko 90 kilograma. Razlog je jasan - Francuz je pobijedio Min-jonga u finalu individualne kategorije i korejci su na ovaj način pokušali iznenađenjem doći do pobjede.

Međutim, nije im uspjelo, Rinner je slavio nakon svega 94 sekunde ipponom. Francuzi su kasnije preko Italije i Japana stigli do zlata, a Rinner je potvrdio svoju klasu. Ipak se radi o prvom judašu u povijesti koji je osvojio pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama. Riner je bio individualno najbolji u Londonu, Rio de Janeiru i Parizu te u Tokiju i Parizu u mješovitim parovima. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Histrion 04.08.2024.

    To je kao da ja idem u meč s mojom nečakinjom

  • lovromarin 03.08.2024.

    A kaj komentirat. Idem ja hitit klinca od 25 kila na pod i bit prvak 🤣🤣🤣🤣. Francuska posla kak u svim sportovima tak i tu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare