To je to što me zanima!

Bizarna pobjeda Hrvatica nad Kamerunom, tek šest golova za poluvrijeme?! Sad slijedi odluka

Hrvatska je u drugom krugu Svjetskog prvenstva rukometašica pobijedila Kamerun 24-15 i ostala u igri za četvrtfinale. Čak 12 i pol minuta trajala je crna rupa u drugom dijelu, ali slavlje nije dolazilo u pitanje
Vidi originalni članak

Hrvatska je pobijedila Kamerun 24-15 (18-6) u pretposljednjoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva rukometašica u Göteborgu.

Bila je to utakmica s dva lica. U prvom su "kraljice šoka" izgledale fenomenalno, nakon 21 i pol minute na semaforu je stajalo 14-1, a izbornik Ivica Obrvan shvatio je da nema potrebe koristiti najbolje igračice i šansu je dao drugoj ekipi.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice u Göteborgu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do odmora se igralo gol za gol, a u nastavku su Kamerunke polako spuštale prednost do osam golova zaostatka u 40. minuti. Iako pobjeda Hrvatica nikad nije dolazila u pitanje, neshvatljivo je da čak 12 i pol minuta, od 44. do 57., nisu uspjele zabiti gol.

U drugih 30 minuta zabile su šest golova, Kamerun devet, a IHF je i Afrikanku Atebu Engadi, strijelca sedam golova, proglasio igračicom utakmice.

Lara Burić i Valentina Blažević s tri gola bile su najefikasnije igračica Hrvatske, a po dva su dodale Dejana Milosavljević, Ćamila Mičijević, Sara Šenvald, Tina Barišić, Stela Posavec i Mia Brkić. Sjajna golmanica Lucija Bešen imala je 14 obrana.

Kako je Crna Gora ranije u subotu bez problema svladala Senegal 29-21, odluka o putniku u četvrtfinale, koje nosi i plasman na Olimpijske igre, prolongira se za ponedjeljak. Hrvatska prvo treba odraditi svoj dio posla i svladati Mađarsku od 18 sati, a onda se nadati da Crna Gora neće pobijediti domaćina Švedsku.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • patrijot 09.12.2023.

    Normalno je da obw ekipe imaju crnu rupu.

  • Dr. Aurelio 09.12.2023.

    Komentator kad knjigu čita. Užas

  • pomidorapoma 09.12.2023.

    Bizarna pobjeda,koji naslov svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare