To je to što me zanima!

Bivši trener Bayerna glavni je kandidat za izbornika Engleske?

Gareth Southgate je napustio izborničku klupu nakon što je Engleska drugi put zaredom poražena u finalu Europskog prvenstva. Lee Carsley privremeno je rješenje, ali nakon poraza od Grčke, čelnici su požurili s potragom za novim trenerom
Vidi originalni članak

 Bivši trener Bayerna, Chelseaja, Paris Saint-Germaina i dortmundske Borussije Thomas Tuchel u pregovorima je s Engleskim nogometnim savezom za poziciju izbornika engelskih nogometaša, izvijestila je u petak njemačka Welt TV.

Gareth Southgate je napustio izborničku klupu nakon što je Engleska drugi put zaredom poražena u finalu Europskog prvenstva: 2021. su Englezi na Wembleyju izgubili u finale u raspcavanju s 11 metara od Italije, a u srpnju su poraženi u Berlinu od Španjolske (1-2).

Za vršitelja dužnosti izbornika imenovan je Lee Carsley, dosadašnji izbornik mlade reprezentacije Engleske (U-21), ali je nakon sinoćnjeg domaćeg poraza od Grčke (1-2) u Ligi nacija doživio žestoke medijske kritike.

Tuchel, koji je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka 2021., napustio je Bayern na kraju prošle sezone, nakon što Bavarci prvi put od 2012. nisu uspjeli osvojiti nijedan trofej u sezoni.

Pep Guardiola, koji s Manchester Cityjem ima ugovor do kraja lipnja sljedeće godine, također je spomenut kao potencijalni izbornik Engleske, ako se nastavi neuspješan niz pod Carsleyjevim vodstvom, dok se bivši trener Liverpoola Juergen Klopp isključio iz kruga kandidata pristajući od siječnja preuzeti poziciju čelnog čovjeka Red Bulla za nogomet.

Welt TV nije navela svoje izvore i ne objavljuje često vijesti o europskom nogometu.

Engleska u nedjelju gostuje u Finskoj u skupini B2 Lige nacija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kajzanavek 12.10.2024.

    Zeko, njega si trebal angažirat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare