To je to što me zanima!

Bivši predsjednik Fife oprostio se od Ćire: Ti si istinski prijatelj

Ćirinu trenersku karijeru obilježio je naslov prvaka Jugoslavije 1982. godine s Dinamom te svjetska bronca s Hrvatskom na SP-u 1998. godine, no veliki trag ostavio je u brojnim klubovima i državama
Vidi originalni članak

Bio je čovjek koji je sa šarmom i karizmom zarazio ljude oko sebe. S svakim bi porazgovarao, uslikao se i udijelio osmijeh. Trener svih trenera i neponovljivi pozitivac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve to bio je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Nakon teške bolesti, Ćiro je preminuo u srijedu, samo dan prije 88. rođendana. Njegov odlazak na drugi svijet rastužio je cijelu domovinu, regiju, države u kojima je ostavio ogroman trag, a od njega su se oprostili oni koji su ga poznavali, ali i oni koji nisu. Njegovu karizmu jednostavno su svi obožavali. 

Među njima je i bivši predsjednik Fife Sepp Blatter koji se na Twitter emotivnim riječima oprostio od hrvatskog velikana i jednog od najvećih trenera svih vremena. Možda nije najbolji trener, ali nitko nije bio takav motivator kao on. 

- Dragi Ćiro, bio si jedan od najvećih trenera i divna osobnost. I istinski prijatelj. Moj naklon tebi i tvom životnom djelu. Počivaj u miru - napisao je Švicarac Blatter koji je na čelu svjetske nogometne organizacije bio od 1998. do 2016. godine. Otišao je nečasno, nakon optužbi za korupciju i malverzaciju.

Ćirinu trenersku karijeru obilježio je naslov prvaka Jugoslavije 1982. godine s Dinamom te svjetska bronca s Hrvatskom na SP-u 1998. godine, no veliki trag ostavio je u brojnim klubovima, kao i u švicarskom Grasshoppersu s kojim je 1984. godine bio prvak Švicarske

Posljednji oproštaj od neponovljivog Ćire bit će u srijedu 15. veljače u 14 sati u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Njegovog velikog lika i djela uzvanici HNS-a će se prisjetiti od 10 sati na komemoraciji u KC Lisinski. 

POGLEDAJTE KAKO JE ĆIRO REAGIRAO NA ŠUKEROVU OZLJEDU: 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Miške 10.02.2023.

    Lero., general HV po Tuđmanu.

  • Ivan Horvat Budimir 10.02.2023.

    Čiro je jedini koji je vrijedio u Dinamu , počivao u miru ❤️

  • Neprikladan 10.02.2023.

    Ciro, hvala što si postojao!

Komentiraj...
Vidi sve komentare