To je to što me zanima!

Bivši poljski košarkaš poginuo u požaru: 'Njegova majka vikala je da ga spasim. Bilo je kasno'

Dim je bio toliko gust da se nije moglo disati, ništa se nije vidjelo, a ne znam bih li ga uspio izvući da sam stigao do njega, rekao je susjed koji je svjedočio požaru u kući košarkaša Marculewicza. On se nije uspio izvući
Vidi originalni članak

Poznati poljski košarkaš Zbigniew Marculewicz (46), igrač s više od 260 utakmica u elitnom rangu poljske košarke, poginuo je proteklog vikenda u požaru u selu Nowodziel koji se nalazi na granici s Bjelorusijom.

Marculewicz se tamo preselio nakon završetka karijere. Živio je s majkom i sestrom koje su uspjele izaći iz kuće nakon što je izbio požar. Nažalost, on se nije uspio spasiti. 

- Kad sam vidio da iz susjedove kuće izlazi dim, odmah sam pritrčao u pomoć. Zgrada je brzo planula, vidio sam njegovu sestru kako izvodi majku Irenu, a ona mi je viknula da spasim Zbigniewa. Dim je bio toliko gust da se nije moglo disati, ništa se nije vidjelo, a ne znam bih li ga uspio izvući da sam stigao do njega. Bio je krupan momak od dva metra, vatrogasci su brzo stigli, ali nedovoljno brzo da ga spase - rekao je susjed. 

Hitna je po dolasku mogla samo konstatirati smrt. Sumnja se kako je uzrok požara čađa koja se zapalila u dimnjaku. 

Marculewicz je najveći trag u poljskoj košarci ostavio početkom 2000-ih, a bio je jedan od najboljih blokera lige. Osvojio je prvenstvo 2004. godine s momčadi Polpharm Starogard Gdanski. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare