To je to što me zanima!

Bivši kapetan Srbije odao je priznanje Hrvatskoj: 'Treba biti realan, zaslužuju biti tu...'

"Ja sam dugo bio u reprezentaciji i mogu na prste jedne ruke nabrojati trenere koji su bili na nivou reprezentacije," rekao je bivši branič Srbije Aleksandar Kolarov o stanju u nacionalnoj vrsti
Vidi originalni članak

Bivši nogometaš Srbije i dugogodišnji kapetan nacionalne vrste Aleksandar Kolarov (38) je u epizodi serijala ‘(Ne)uspjeh prvaka’ voditelju Mariju Staniću (52) objasnio najveće razlike između Hrvatske i Srbije na velikim natjecanjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši igrač Manchester Cityja smatra kako izbornici reprezentacija u nekim trenutcima nisu bili na razini momčadi koju su vodili.

- Treba biti i samokritičan, nismo bili pravi u nekim situacijama. Ja sam dugo bio u reprezentaciji i mogu na prste jedne ruke nabrojati trenere koji su bili na nivou reprezentacije, koji su nas mogli ispratiti. Mi smo već bili formirani igrači, trebao nas je netko posložiti, a mi smo u reprezentaciji uvijek išli na ono 'ajde da se stisnemo'! Ja kad čujem to 'ajde da se stisnemo'... A što ćemo ako se i ovi drugi stisnu?! Što poslije, da uhvatimo loptu u ruke?! Moje mišljenje je da sa stručne strane nismo bili ispraćeni na pravi način. Mi smo bili igrači zadatka, mi nismo bili kreativci, kao što Hrvatska ima kreativce koji nose reprezentaciju - tvrdi umirovljeni igrač.

Kolarov je naveo da, za razliku od Hrvatske, Srbija obično nikad nema kontrolu nad utakmicom. Kao primjer je naveo susret kada su “vatreni” izbacili Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Hrvatska je dobila Brazil na Svjetskom prvenstvu. Brazil je napadao, napadao i napadao, a golman je obranio par šansi. Hrvatska je, kad je imala loptu, znala što radi. Znala je odigrati pet, šest dodavanja.

FOKUS NA PORTUGALU Pašalić: Papa je nabacio koju 'bazu', zna puno o nogometu

Srpski bek smatra i kako domaća liga, u kojoj godinama dominiraju Crvena zvezda i Partizan, nije na razini kao u Hrvatskoj.

- To je drugi sport. Treba biti realan u nekim stvarima, mi smo tu gdje trenutno jesmo i trebamo biti tu. Hrvatska je tu gdje jest i treba biti tu. Niko ništa ovdje nekome pomogao ili da je bilo nešto na sreću - zaključio je Kolarov.

Branič je ove razlike uočio prošle godine, a ususret Euru u Njemačkoj bit će zanimljivo vidjeti hoće li se predviđanja Kolarova ostvariti. Srbija se na Europsko prvenstvo plasirala prvi put nakon 24 godine, dok je Hrvatska redovit sudionik najvećih natjecanja, često i završnih faza.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Šaptač_Majmunima 06.06.2024.

    Hm, trebali bi se navijači ajduka malo zamisliti: koja je poveznica kad lik priča o reprezentaciji Srbije i onda ubace video sa presice Hajduka... Bez ikakvih podjebavanja ovo nije baš normalno!

  • Jopazg 06.06.2024.

    Zasto ste ovdje stavili Gabelicev video s presice jednog malog klubica???

  • matkom 06.06.2024.

    pa ovo je intervju od prije vise od pola godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare