To je to što me zanima!

Bivši kapetan Cityja vraća se u klub, ali Mateo Kovačić mogao bi mu biti neočekivani problem

Ilkay Gündoğan blizu je povratka u Manchester City nakon godinu dana provedenih u Barceloni. Transfer bi trebao biti objavljen uskoro, a "blaugrana" na Nijemcu neće zaraditi jer će otići besplatno
Vidi originalni članak

Povratak Ilkaya Gündoğana (33) u Manchester City sve je bliže realizaciji, javlja najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano. Nijemac je prije godinu dana napustio "građane", a kao zamjenu za njega Pep Guardiola (53) doveo je hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića (30).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čini se kako će od transfera Gündoğana u City oba kluba profitirati. Veznjak se odriče svoje plaće i napušta Barcelonu, koja je u financijskim problemima. Njegov odlazak utjecat će i na registraciju Danija Olma (26), koji još čeka debi u dresu "blaugrane" zbog financijskih poteškoća. S druge strane, Gündoğan će se vratiti u klub u kojemu je proveo sedam godina i igrao najbolji nogomet. Iako nas od službene objave transfera dijeli samo formalnost, postoji jedna zapreka.

VELIKI JAMIE VIDEO Kakav povratak u ligu! Pogledajte kako je neuništivi Vardy (37) šokirao Tottenham

Naime, Nijemac je u dresu "građana" nosio broj osam, a on je trenutno zauzet i nosi ga upravo Kovačić. "Vatreni" je krajem prošle sezone postao neizostavni član prve postave, a novu je otvorio na najbolji mogući način zabivši gol u pobjedi protiv bivšeg poslodavca Chelseaja.

ODIGRAO ODLIČNO Nema Rodrija? Nema problema! Engleski stručnjak hvali Matea

Engleski mediji stoga se pitaju ima li smisla da Kova prepusti broj povratniku Gündoğanu. Kako njihovi izvori iz kluba tvrde, tako nešto se neće dogoditi. Kovačić se dokazao u povijesnoj sezoni kada su "Građani" po prvi put u povijesti Premier lige obranili titulu četvrti put i zadržat će osmicu na dresu. Nijemac će tako moći birati između brojeva 21 i 22. Oba broja je u više navrata nosio u karijeri, 21 u dresu njemačke reprezentacije, a 22 u Barceloni.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MaliCrniOdIvanaSam 22.08.2024.

    Uh.. Težak udarac za Barcu. Gundogan je bio baš liderski nastrojen tip u kojeg je Guardiola usadio taj pobjednički mentalitet. To je ono što Barceloni fali. Dosta loših odluka u zadnje vrijeme. Pustit će i Roquea koji nije niti dobio pravu priliku a ostavit će Lewandowskog koji je na zalasku karijere. Ja bih iskreno radije prodao Frenkieja nego Gunda, Frenkie vječno ozlijeđen, drži neku cijenu ne znam zašto, nikad za Barcu nije odigrao na razini na kojoj je igrao za Ajax, a miljama je najplaćeniji igrač Barcelone, Gundova plaća je možda trećina De Jongove. Drže Ferrana a prodaju Roquea, navodno Christensena isto planiraju prodati, ostavljaju Erica. Ne znam, da sam trener Barce totalno bih drukčije to odradio al dobro.

  • Space Burek 21.08.2024.

    Šteta što je otišao iz Barcelone jer je prošle godine možda bio i najbolji igrač. Baš me zanima koji je pravi razlog odlaska a nekako mi se čini da bi želio osvojiti još koju LP i da baš nikome u Barci nisu sjeli njegovi komentari o suigračima.

  • Srijemski knez 21.08.2024.

    Šta mu ima biti konkurencija? Pa u PL se svaka tri dana igra neka utakmica. Top klubovi imaju po 30 igrača za rotaciju. Pogledajte na službenim stranicama koliko imaju prijavljenih igrača za cijelu sezonu. Naravno da ne igraju svi ligi prvaka, neki su za FA kup, neki za LP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare