To je to što me zanima!

Belgija ide u Brazil: Lukaku razbio Hrvatsku na Maksimiru

Belgijci su slavili s 2-1, drugi nam je to domaći poraz u ciklusu, a tako se ne može na Svjetsko prvenstvo. Jedino je Kranjčar unio malo živosti u nastavku utakmice...
Vidi originalni članak

I uoči utakmice s Belgijom izravan plasman na Svjetsko prvenstvo bio je utopija, ali sada su i dodatne kvalifikacije postale upitne. Sjajni Romel Lukaku zabio je dva gola za 2-1 i potop Hrvatske na Maksimiru. Izostanak suspendiranih Šimunića i Srne bio je preveliki hendikep.

'Kockasti' će u utorak u Škotskoj moći ispraviti dojam, revanširati se Škotima za poraz u Zagrebu i osigurati dodatne kvalifikacije.

A nije loše počelo pred oko samo 13.000 navijača. Igor Štimac utakmicu je počeo u formaciji 3-4-2-1 i činilo se kako će to donijeti pobjedu, Belgijci u uvodnih 15 minuta praktički nisu prešli centar. Ivan Perišić već je u 3. minuti mogao donijeti vodstvo. Rakitić je dao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, iz drugog plana utrčao je Perišić, ali nažalost pucao pokraj gola. Ubrzo je stigla kazna.

Spomenuti Perišić ničim je izazvan, krivo dodao Defouru, a ovaj je dao sjajnu dubinsku loptu Lukakuu koji je rutinski zaobišao Pletikosu i pogodio mrežu. Upravo se u toj akciji vidjela mana nove formacije, samo tri braniča pokrivaju preširok prostor.

U 38. minuti je i drugi put zabio Lukaku, a toj akciji prethodio je Fellainijev promašaj zicera. No, ponovno je izgubljena lopta bila kobna. Uslijedila je kontra, Ćorluka je 'otišao u prazno', brzi Lukaku se otresao Kovačića, Pletikosa je obranio pokušaj, ali je odbijanac došao na noge Lukakuu... Par minuta kasnije gledatelji su se odlučili na prvi masovniji odlazak s tribina.

Mandžukić je u samoj završnici poluvremena imao priliku dati kakvu-takvu nadu, ali je Courtois obranio pokušaj glavom sa šest metara.

U nastavku je pao tempo, Fellaini je promašio još jednu čistu šansu, a onda je Kranjčar krasno pogodio sedam minuta prije kraja. Bilo je prekasno.

'Crveni vragovi' slave odlazak u Brazil, potpuno zasluženo. Uzeli su četiri boda Hrvatskoj u međusobnim susretima i neporaženi su u skupini. Nitko ih neće željeti izvući u ždrijebu, svakako će biti pritajeni favorit.

Ovo je pak tek treći domaći poraz Hrvatske u službenim utakmicama od samostalnosti (Engleska i Škotska op.a.), ali nikada se nije dogodilo da u istom ciklusu izgubimo dvije doma. A tako se ne može na Svjetsko prvenstvo...

Idi na 24sata

Komentari 192

  • barbarossa_1 12.10.2013.

    Nakon što je Lukaku razbio repku, navijači su trebali razbiti Štimca; bar bi bilo nerješeno : )))))

  • Milosevich 12.10.2013.

    hahahahahahaaaaa,hvala Belgija i sretno u Brazilu !

  • adrijana_volim_te 12.10.2013.

    Ako suci budu realni na Svjetskom Prvenstvu igrat cemo finale, ovo sve do sada sudije su radile protiv nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare