To je to što me zanima!

Barbarić kapetan Dinama: Velika je čast nositi traku

Mladi je Tomislav Barbarić bio kapetan Dinama u utakmicama protiv Lokomotive i Zrinjskog. Barba je rekao da je to velika čast, za njega i za obitelj...
Vidi originalni članak

Tomislav Barbarić bio je kapetan Dinama u drugom poluvremenu utakmica protiv Lokomotive i Zrinjskog. Trener Jurčić u mladog braniča ima veliko povjerenje.
- Dobiti kapetansku traku u Dinamu je najveća čast što ti se može dogoditi. To nije čast samo za mene, već i za cijelu moju obitelj - komentirao je mladi Barbarić.
Tomislav bi, pokazale su to pripreme u Međugorju, mogao biti vođa nove 'modre' generacije.
- Ostao sam na terenu kada su protiv Zrinskog i Lokomotive većinom igrali mladi igrači kao ja. Mislim da Badelj i ja možemo biti lideri - kaže Barbarić i dodaje:
- Suigrači su me na terenu slušali kao kapetana i osjećao sam veliku odgovornost...
Barbarić u obrani često igra zajedno s Brazilcima i Argentincima.
- Ne bi vjerovali što se sve međusobno izgovorimo na terenu za vrijeme utakmice. Naučio sam čak i neke fraze na španjolskom jeziku. A i kad je frka, pričamo na sto jezika - rekao je Barbarić kroz smijeh.
Kao mladi igrač Tomislav je puno naučio od Roberta Kovača i Igora Bišćana.
- Kad sam kao klinac trenirao, obožavao sam gledati utakmice na kojima je igrao Bišćan. Došavši prvi put u svlačionicu Dinama, Bišćan mi je najviše pomogao. Njega i Roberta mogu slušati satima kako pričaju o svojim iskustvima iz velikih utakmica - kazao je Barbarić.
Mnogi su navijači Dinama na utakmicama u Gabeli braniča Zagrepčana usporedili s braničem Manchester Uniteda Rijom Ferdinandom.
- Rio je sjajan, ali je meni uzor John Terry - rekao je Barbarić i dodao kako se ne zamara mogućim ponudama klubova iz liga petice. Zna se da je interes za njega prije nekoliko tjedana pokazao aktualni francuski prvak Bordeaux.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • njonjo 26.01.2010.

    Svaka ti cast samo nemoj imati takav uzor, mama mu krade po ducanima , tata mu dila drogu a on se tuce po kvartu i pravi probleme

  • markovicn78 25.01.2010.

    sta koga briga dali je podoban ili nije zadnju govori MAMIC

  • van_persie 25.01.2010.

    Baš sam mislio da će Mandžukić bit kapetan, kad ono ništa..a jebemu.... :( hh

Komentiraj...
Vidi sve komentare