To je to što me zanima!

Australci tvrde: Novak će smjeti nastupiti na Australian Openu

Problem je bila trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, ali Harald Sun piše kako su Australci spremni ukinuti je Novaku zbog njegovog značaja za tenis
Vidi originalni članak

Novak Đoković je Australian Open i US Open propustio jer se ne želi cijepiti, ali posebno je puno bure u javnosti podignula saga koja se krajem siječnja odigravala u Australiji. Kako nije imao potvrdu o cijepljenju, prvo je bio u pritvoru na aerodromu pa u hotelu za imigrante koji nije smio napustiti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Proživljavao je pravu dramu, oči svjetske javnosti bile su uprte u njega. I tako sve do suđenja koje je cijela javnost čekala, a australske vlasti su ga u konačnici deportirale iz zemlje zbog prijetnje za zdravlje stanovnika.

To je značilo kako se tri godine neće smjeti vratiti u Australiju i da vrlo vjerojatno više nikada neće zaigrati na Australian Openu čiji je najuspješniji tenisač u povijesti s devet titula, ali čini se kako se u ovih sedam mjeseci dosta toga promijenilo, pa tako i razmišljanje australskih čelnika. 

Kako piše Harald Sun, srpski tenisač dobit će dopuštenje za nastup na Australian Openu sljedeće godine. Sam turnir nije bio upitan ni ove godine. Dobio je dopuštenje za nastup, ali nije smio ući u državu i slobodno se kretati jer se nije cijepio. Problem je trogodišnja zabrana, a isti portal piše kako su Australci spremni ukinuti je Novaku zbog njegovog značaja za tenis.

Australija je ukinula obavezno cijepljenje za sve koji dolaze iz inozemstva. Novak bi se mogao vratiti u zemlju koja ga je deportirala, ali pitanje je želi li nakon svega što su mu priredili. Daleko je veljača i Australian Open, do tada se svašta može promijeniti pa je njegov nastup pod velikim upitnikom bez obzira na ove velike najave. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 11.09.2022.

    Tip uporno želi igrati protiv cijepljenih tenisača! Koliko je nepotreban vidjelo se i na ovom turniru u New Yorku. Koga nema bez njega se može. Neka ide u Zadar tamo je dobrodošao i sa virusom!

  • 11.09.2022.

    :......dosta toga promijenilo, pa tako i razmišljanje australskih čelnika. " - istina je da su se čelnici promenili a ne misljenje celnika....bili.su izbori "down under ".... inace 20ak komentara na ovaj clanak a niti jedan na zensko finale US Opena..... čudno... Ili ipak ne.....

  • mark9_1 11.09.2022.

    Nole reci Ne AO i USO prestići češ Nadala sa ostala dva GS.a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare