To je to što me zanima!

Hrvatske mlade nade dobile stipendije uoči Hanžekovića! 'Dobro će doći za novu opremu'

Čeka me Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj na Trgu bana Jelačića, tome se stvarno jako veselim i mislim da ću time zatvoriti ovu sezonu, rekla je senzacionalna mlada atletičarka Jana Košćak
Vidi originalni članak

Osim što je vrhunski svjetski atletski miting, koji organizira najtrofejniji hrvatski atletski klub Dinamo-Zrinjevac, Boris Hanžeković memorijal je i veliki promotor hrvatske atletike, kojem je osim popularizacije sporta cilj i poticanje naših atletičara na još bolje rezultate. 

U tu svrhu se posljednje dvije godine organizira i BHM Warm-up, svečana priredba na kojoj su organizatori Memorijala Boris Hanžeković dodijelili nove stipendije najperspektivnijim mladim hrvatskim atletičarkama i atletičarima. 

Već prošle godine su stipendistice bile Jana Koščak (AK Sloboda Varaždin), koja je u međuvremenu postala svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju na Svjetskom prvenstvu u Limi, Mia Wild (AK Slavonija-Žito Osijek), koja je na istom natjecanju osvojila srebrnu medalju na 100 metara prepone te Vita Barbić (AK Dinamo-Zrinjevac), koja je na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu u Banskoj Bystrici osvojila zlato u bacanju koplja i broncu u bacanju diska. 

- Htjela bih zahvaliti što sam drugu godinu dobitnica stipendije, stvarno mi to puno znači i mislim da je ovo veliki poticaj. Slijedi Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj na Trgu bana Jelačića, tome se stvarno jako veselim i mislim da ću time zatvoriti ovu sezonu. Iduće godine je Europsko prvenstvo u dvorani za seniore, pa Europsko prvenstvo za juniore u Finskoj i ako bude zdravlja i sreće Svjetsko prvenstvo za seniore u Tokiju - rekla je Jana. 

Troje novih stipendista

Troje novih stipendista su Roko Farkaš, Eva Barbarić i Jan Ferina, koji su ove godine također ostvarili fantastične uspjehe na velikim natjecanjima. 

Naš najbolji desetobojac Roko Farkaš (AK Sloboda Varaždin) postao je svjetski juniorski prvak u skoku dalj na Svjetskom prvenstvu u Limi, Eva Barbarić (HAAK Mladost) je na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu u Banskoj Bystrici osvojila srebro na 400 metara prepone, a Jan Ferina (AK Agram) je na istom prvenstvu osvojio brončanu medalju u bacanju kugle.   

- Cilj je dobro skakati na Boris Hanžeković memorijalu i dobro trčati 200 metara. Ova stipendija će mi pomoći zbog specifične opreme. Mislim da je stipendija otišla u dobre ruke jer ja sam desetobojac pa samim time imam i dosta opreme - kaže Roko. 

Zlatni olimpijci nazočili događaju

Stipendije su dobitnicima uručili predsjednica Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac Ana Hanžeković Krznarić i projekt manager Boris Hanžeković memorijala Natko Bošnjak. 

- Boris Hanžeković memorijal i AK Dinamo-Zrinjevac žele ovim stipendijama dati podršku našim perspektivnim atletičarima, poručiti im da ih pratimo i da vjerujemo u njih. Želimo ih podržati da nastave s ostvarivanjem vrhunskih rezultata jer atletika je neupitna kraljica sportova, u što smo se još jednom uvjerili na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ne uživa pravu potporu, pa mnogi atletičari prerano završe karijeru - naglasio je Bošnjak. 

BHM Warm-upu i dodjeli stipendija nazočili su olimpijski pobjednici Roje Stona i Martin Sinković te brojne sportašice i sportaši, sportski dužnosnici i uglednici iz društvenog života Zagreba i Hrvatske. U ime Grad Zagreba nazočne je pozdravio voditelj Odjela za programe sporta u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade Milan Čolić. 

Boris Hanžeković memorijal će i narednih godina stipendijama najtalentiranijim hrvatskim atletičarkama i atletičarima nastaviti ispunjavati svoju društvenu zadaću i poticati razvoj hrvatske atletike. 

U petak počinje 74. Boris Hanžeković memorijal

Odbrojavanje do 74. Boris Hanžeković memorijala ušlo je u završnicu. Atletski spektakl koji započinje u petak 6. rujna kada će se u srcu Zagreba, na glavnom zagrebačkom trgu, s početkom u 17 sati održati Zagreb City Challenge. Za potrebe ovog natjecanja na Trg bana Jelačića dovozi se čak 20 tona pijeska koji je potreban za doskočište, kao i postavljanje impresivne staze za zalet od 60 metara kojom će protrčati brojni vrhunski skakači i skakačice u dalj.  

Subotnja večer 7. rujna od 18.30 sati rezervirana je za noćni spektakl pod zvijezdama -  10. Memorijal Ivana Ivančića na Gradskim fontanama, gdje će kuglu tešku preko 7 kg bacati najbolji bacači svijeta. 

Kulminacija događanja bit će tradicionalni Boris Hanžeković Memorijal koji započinje svečanim otvorenjem u 17 sati na Sportskom parku Mladost. Na 74. izdanju ovog natjecanja očekuju nas atraktivne atletske izvedbe i sportski trenuci za pamćenje u čak 21 disciplini.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare