To je to što me zanima!

Aspinall na domaćem terenu nokautom osvetio poraz. Belal šokirao arenu u Manchesteru

Belal Muhammad došao je do titule prvaka veltera pobjedom nad Leonom Edwardsom. U sunaslovnoj borbi Tom Aspinall obranio je privremenu titulu teškaškog prvaka nokautom nad Curtisom Blaydesom
Vidi originalni članak

UFC 304 u Manchesteru gledateljima je pružio borbe za titulu veltera i privremenog prvaka teške kategorije. Belal Muhammad postao je novi UFC prvak pobjedom nad Leonom Edwardsom, dok je Tom Aspinall u teškaškom dvoboju obranio privremenu titulu protiv Curtisa Blaydesa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aspinall obranio titulu

Borba za privremenog prvaka trajala je manje od minute. Aspinall je na domaćem terenu nokautirao Blaydesa i tako osvetio jedini poraz koji ima u UFC-u, koji je došao nakon ozljede koljena prilikom low kicka.

POGLEDAJTE VIDEO David protiv Golijata: Evo kako je završio njihov MMA obračun

Borba je dobro krenula za Blaydesa, koji je nakon pola minute došao do klinča, no to nije potrajalo. Nakon razdvajanja, Blaydes je počeo boksati, a prekid je došao nakon precizne kontre Aspinalla. Prednji direkt ga je bacio u nokaut, a nakon serije udaraca sudac Marc Goddard odlučio je prekinuti borbu. Sada Britanca, kao vlasnika privremenog pojasa, čeka bolji iz borbe Stipe Miočića i Jona Jonesa, koja bi se trebala održati početkom studenog.

Muhammad napokon dočekao priliku i ugrabio je

Muhammad je nakon godina iščekivanja napokon došao do prilike da se bori za pojas i to je sjajno iskoristio. Iako se borio na gostujućem terenu, gdje je publika svim srcem navijala za dosadašnjeg prvaka Edwardsa, nije se dao smesti i sjajno je proveo plan.

AUUU, NEZGODNO... VIDEO Zaprosio je curu u ringu pred 20.000 ljudi, ona šokirala: Što si radio s glumicom u sobi?!

Bilo je jasno da će do pobjede moći doći samo konstantnim rušenjem i pravljenjem štete na parteru. Dominirao je sve do treće runde kada se Edwards probudio i krenuo pogađati, pa je čak upisao i rušenje i tako osvojio rundu.

NOVI KRALJ UFC-A VIDEO Pereira u maniri 'Cro Copa' nokautirao Prochazku

Četvrta runda počela je boksačkom izmjenom u kojoj je Muhammad bio bolji, uslijedilo je rušenje, a Edwards se izvukao tek krajem runde. Kako nije uspio doći do prekida, postalo je jasno da imamo novog prvaka. Odlukom sudaca Muhammad je po prvi puta u svojoj karijeri postao prvak velter kategorije.

Paddy pokazao da je "prava stvar"

Od ostalih borbi treba istaknuti Paddyja Pimbletta koji je na impresivan način završio Bobbyja Greena. Nakon low kicka Engleza, Green je krenuo u rušenje, no Pimblett je sjajno reagirao. Prvo je rukama obuhvatio vrat, a onda se prebacio na trokut. Green je pokušavao izaći, ali u jednom je trenutku dozvolio Pimblettu da izvuče polugu na ruku. Nesreća je bila u tome što je Green od pritiska Paddyjevih nogu zaspao baš u trenutku poluge, pa je došlo i do nepotrebne ozljede ruke.

UFC 304

  • Belal Muhammad - Leon Edwards (prvak), jednoglasna sudačka odluka
  • Tom Aspinall (privremeni prvak) - Curtis Blaydes, nokaut, 1. runda
  • Paddy Pimblett - Bobby King Green, prisiljavanje na predaju, 1. runda
  • Gregory Rodrigues - Christian Leroy Duncan, jednoglasna sudačka odluka
  • Arnold Allen - Giga Čikadze, jednoglasna sudačka odluka
Idi na 24sata

Komentari 19

  • bedak11 28.07.2024.

    Aspinal je nemoguc, jones ne zeli imat veze snjim, najbolje bi bilo da se umirove i on i miocic, nema vise sta za njih u ufc. Belal leon bolja borba od ocekivanog, ocekivao sam 1/10, dobio 2/10, dva najdosadnija borca u organizaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare