To je to što me zanima!

Arhitektonsko čudo iz Turske: Dobrodošli u stadion Krokodila

BURSASPOR Turski prvoligaš od 13. će svibnja igrati na svom unikatnom stadionu Krokodila. Izgradnja je trajala sedam godina, a sama Arena baš izgleda unikatno i zastrašujuće
Vidi originalni članak

Turski prvoligaš Bursaspor 13. svibnja službeno će protiv Trabzonspora otvoriti svoju spektakularnu Krokodil (tur. Timsah) Arenu nakon sedam godina izgradnje.

Vanjski dio stadiona dizajniran je tako da bude u obliku tijela i glave krokodila u naravno, zeleno-bijeloj kombinaciji, kombinaciji koja sadrži klupske boje. Izgleda fenomenalno i unikatno, jedan je od najljepših stadiona uopće.

Pravi arhitektonski podvidg...

Oslanjajući se na 4.374 kvadratnih metara zemljišta, stadion kapaciteta 43.877 ima dvije etaže i jednu platformu. Stadion zadovoljava kriterije Uefe i Fife.

Stadion posjeduje 70 apartmana i 84 ulaza. Obezbjeđen je i kapacitet za 207 hendikepiranih gledatelja. Parking ima kapacitet za 1.551 vozilo i 256 autobusa.

Yeşil Timsahlar (zeleni krokodili) nadimak je klub koji je samo jednom osvojio tursko prvenstvo i to prije 12 godina.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Firefox_1 09.05.2018.

    Turski klupski nogomet ima ogroman potencijal, veliku popularnost te ih namjera da inteziviraju borbu za naslov na barem 5-6 vrhunskih klubova, postavlja na jednu od najposjećejnih liga Europe. Turska 1. liga je trenutno, sa postojećom infrastrukturom među top 10 po posjetama u Europi. Sa predviđenim investicijama u infrastrukturu, planiraju biti među top 5 liga, sa prosječnom posjetom od preko 20-ak tis. gledatelja po utakmici. Prosjek kakvog nema jedna Serie A. Dakle gradnja stadiona i ulaganje u klubove su itekako zanimljiva, dok ulaganja u stadione ili u klubove HNL je gotovo Sizifov posao. Niti ima publike, niti ima interesa. Jedini Hrvatski klub koji ima kakvu takvu popularnost je Splitski Hajduk, međutim nastave li sa ovakvom politikom, za koju će godinu postati još i gori od Dinama.

  • pravedni ja 09.05.2018.

    Obezbjeđen? Ajme meni majko moja

  • Iskrivljena antena 08.05.2018.

    Ima smisla unutra i ulaze samo krokodili po 11 na svaku polovicu a onda uleti 50 tisuća sirotinje i hrani ih kruhom

Komentiraj...
Vidi sve komentare