To je to što me zanima!

Antonio Grabić osvojio medalju na EP-u do 22 godine u boksu!

Grabić se postavio autoritativno od prvog zvuka gonga, zagospodario ringom i pritiskao visokog Izraelca prema konopcima i kutevima, neumorno mu plasiravši u serijama kombinacije udaraca
Vidi originalni članak

Hrvatski boksač Antonio Grabić (22) osigurao je medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine kojem je domaćin bugarska Sofija. Nakon odličja na Europskom prvenstvu mlađih kategorija 21-godišnji Grabić je sada osigurao prvu seniorsku medalju. U četvrtfinalnoj borbi, u poluteškoj kategoriji do 80kg, ostvario je treću pobjedu u nizu u Sofiji.

Dominantno je medalju Grabić osigurao svladavši Izraelca Daniela Ilyushonoku jednoglasnom odlukom sudaca, s čistih 5-0. Po rundama je bilo tri puta po 4-1.

Grabić se postavio autoritativno od prvog zvuka gonga, zagospodario ringom i pritiskao visokog Izraelca prema konopcima i kutevima, neumorno mu plasiravši u serijama kombinacije udaraca. Čvrsti kontraš Ilyushonok izdržavao je sve nalete te je dobro podnosio serije udaraca i pokušavao kontrirati dugačkim rukama. Hrvatski boksač nije posustajao, držao je inicijativu, kombinirao je udarce i nakon dvije runde bodovno imao riješen meč.

U trećoj rundi nije dopustio nikakvo iznenađenje, kontrolirao je sve pokušaje Izraelca i više nego zasluženo izborio polufinale i osigurao odličje.

Grabić će se u polufinalu prvenstva boriti već u četvrtak, protiv prvaka Francuske, 20-godišnjeg Cesara Yojerlina. Francuz je ove godine osvojio broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a u polufinalu ga je tada pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca Gabrijel Veočić koji je potom osvojio europsko zlato.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare