To je to što me zanima!

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Vidi originalni članak

Dinamov potop u Münchenu glasno je odjeknuo Europom, prosipanje ugleda na kultnoj Allianz Areni vidjeli su milijuni gledatelja i u Maksimiru su brže-bolje sazvali izvanredan sastanak vrha kluba na kojem su raspravljali o sudbini trenera Sergeja Jakirovića. I smijenili ga u četvrtak ujutro, o čemu su prva izvijestila 24sata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Otkad sam došao u Dinamo, prošao sam sito i rešeto. Sve mi je jasno, neka udare po meni, s time nemam problema. Radim najbolje što mogu, kad osjetim da me igrači ne prate, sam ću to riješiti - rekao je trener Dinama nakon 2-9 u Münchenu na pitanje boji li se poteza klupskih čelnika.

U međuvremenu, čitatelje 24sata u anketi smo upitali treba li Jakirović i dalje ostati trener Dinama nakon remija s Rijekom, poraza od Hajduka i minhenske sramote, a većina od oko 30.000 glasova smatra da ne bi (56 posto). U korist većine Dinamo je na koncu i odlučio.

Statistika Sergeja Jakirovića

Dinamo će mu, ako se drugačije ne dogovore, morati isplatiti šest mjesečnih plaća, a ne 12 kao njegovim prethodnicima Anti Čačiću i Igoru Bišćanu, pa bi ga smjena trenera koštala oko 400.000 eura. Financijska situacija u klubu sad je nešto bolja nego lani ponajprije zbog ulaska u Ligu prvaka pa to ne bi trebao biti problem ako doista u klubu imaju spremnog čovjeka koji bi ga naslijedio.

Pogled na tržište slobodnih hrvatskih trenera, ovako na prvu, nudi one koji su već radili u klubu poput Nenada Bjelice, koji je slobodan nakon otkaza u Union Berlinu, Željka Sopića koji je naslijedio Jakirovića u Rijeci pa dobio pedalu ovo ljeto, Vahida Halilhodžića koji je uvijek tu kad je upitnik nad trenerskom pozicijom u Dinamu, Igora Jovićevića koji je prošao sito i rešeto u Šahtaru...

Kako doznajemo, prvi favorit uprave je bivši hrvatski izbornik i trener Bayerna Niko Kovač! On je zadnji angažman imao u Wolfsburgu, a u hrvatskom nogometu nije radio od odlaska s reprezentativne klupe 2015. I njegov bi dolazak na Maksimir, bez sumnje, izazvao veliku pompu. No njegova je plaća prilično velika za hrvatske prilike, veća od dva milijuna eura, i to je dakako problematično za maksimirski klub, pogotovo u slučaju prijevremenog raskida.

A bez posla su trenutačno i još tri bivša izbornika, Slaven Bilić, uvijek aktualni Ante Čačić (koji je bio na plaći čak do ljeta ove godine!) i Igor Štimac, nedavno smijenjen s pozicije izbornika Indije.

U obzir smo, dakle, uzeli oni samo one koji su trenutačno bez angažmana, za razliku od primjerice Matjaža Keka, Roberta Prosinečkog, Gorana Tomića, Igora Bišćana, Jerka Leke, Krune Jurčića... Pa i Edina Terzića, koji je u kombinacijama oko dolaska u Milan.

Idi na 24sata

Komentari 231

  • Realno_gledano... 19.09.2024.

    Pravo pitanje nakon debakla... tko zapravo zeli u Dinamo, a ne koga ce Dinamo dovesti...

  • najgadnijestrašilo13 19.09.2024.

    Mamić bi i iz MEĐUGORJA radio biznise kakve ostatak Balkana može samo sanjati,i Dinamo bi suvereno vodio u ligi,a sada u ovoj novoj ĆEMOION LIGI sigurno bi prošao među 25 klubova,maknite Zajeca ,vratite MAMIĆA AKO VOLITE DINAMO I ZA TRENERA ,ZOKIJA ,BIJELICU IL HALILHODŽIĆA ......kakvi KOVAĆI

  • Ivano0603 19.09.2024.

    Taj nije za podsavez

Komentiraj...
Vidi sve komentare