To je to što me zanima!

ANKETA Karoglana maknuli zbog Leke, a sada ga mijenja. Je li to dobar potez Hajduka?

Statistički gledano, Karoglan je radio sjajan posao na Poljudu, no pitanje je može li on razbuditi kvalitetnu, skupu, ali i izgubljenu momčad koja je izgubila kurs.
Vidi originalni članak

U juniorima imamo kontinuitet, energiju koja je važna. Imamo i rezultat i atmosferu. Nedostaje nam taj dio sa seniorima. Dugo smo neuspješni, rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u travnju ove godine nakon što su 'bili tići' izborili finale juniorske Lige prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok zaziva kontinuitet, predsjednik Hajduka radi upravo suprotno. Vrti se u krug i traži prečac preko duge ceste kojoj nema kraja. Otkako je prije tri godine imenovan na čelnu poziciju Majstora s mora, Jakobušić je promijenio osam trenera! Hari Vukas, Boro Primorac kao kratkoročno rješenje pa Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Mislav Karoglan, Ivan Leko pa opet Mislav Karoglan!

Premda je najmanji uzorak, najuspješniji od njih svih bio je upravo - Karoglan. Došao je kao zamjena za Dambrauskasa koji je smijenjem u rujnu prošle godine i u 12 utakmica slavio osam puta i četiri puta remizirao. Dakle, jedini nije izgubio. No, Ivan Leko je bio tiha patnja navijača i predsjednika Jakobušića pa su maknuli Karoglana nakon kraja jesenskog dijela sezone i otvorili mjesto za Leku. Karoglan je ostao u klubu kao savjetnik Lukši Jakobušiću pa je na početku ove sezone preselio na klupu Istre. Tamo se zadržao tek tri kola. 

Hajduk je prošlu sezonu zaključio s osvojenim Kupom i drugim mjestom, no jasno je da navijače zadovoljava samo naslov prvaka. S takvim ciljevima ušlo se u novu sezonu, pojačao se budžet kako bi se ojačala momčad, no Hajduk je zapravo iz utakmice u utakmicu bivao sve slabiji.

Pet pobjeda u nizu na početku prvenstva stvorilo je neviđenu euforiju oko kluba, no nju su raspuhali porazi od Istre i Gorice, a novi porazi od Rijeke i Osijeka dali su do znanja čelnicima da je Lekin Hajduk zalutao. Igra je bila jako loša i četiri poraza u posljednjih šest utakmica bili su dovoljan razlog za novu smjenu na Poljudu. Presudio mu je poraz od Osijeka. 

I kako dalje? Čelnici su odlučili vratiti Karoglana kojeg su maknuli zbog Leke. Statistički gledano, Karoglan je radio sjajan posao na Poljudu, radio je u klubu kao pomoćni trener Jensu Gustafssonu i Valdasu Dambrauskasu. Savršeno poznaje stanje, no pitanje je može li on razbuditi kvalitetnu, skupu, ali i izgubljenu momčad koja je izgubila kurs.

Pitamo vas, je li imenovanje Karoglana dobar potez čelnika Hajduka?

 

 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Cropatria1 24.10.2023.

    Glupo pitanje! Pa valjda ulica zna kako se vodi nogometni klub..! 😂😂😂😂

  • Bummser30 24.10.2023.

    Iz šuplja u prazno ! Maknuli Karoglana da bi postavili Leku, nakon pola godine , smijenili Leku dabi vratili Karoglana ! Koliko je to koštalo Hajduka ?

  • 24.10.2023.

    Nema veze,ovo što je Leko pričao više normalan čovjek nije mogao slušati.Sezona nam je propala,reset je potreban,ali kompletan.HŽV!

Komentiraj...
Vidi sve komentare