To je to što me zanima!

ANKETA Je li Hajduk trebao smijeniti Nikolu Kalinića?

Rezime Kalinićevog tromjesečnog staža je ovakav. Doveo je trojicu igrača, za Sanyanga je izdvojio 500 tisuća eura, Ivan Rakitić došao je besplatno, a Stipe Biuk stigao je na posudbu. Ostali su iza njega brojni nerealizirani transferi
Vidi originalni članak

Nikola Kalinić je na kraju prošle sezone svukao dres i kopačke i obukao odijelo i cipele. Nakon što nije uspio osvojiti naslov prvaka s Hajdukom kao igrač, htio je to pokušati napraviti kao sportski direktor. Prihvatio je poziv predsjednika Ivana Bilića i zasjeo na nezahvalnu poziciju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi potez bio mu je angažman Gennara Gattusa na poziciju trenera. Krenuo je silovito i oduševio navijače koji su ga podržali, ali ubrzo se suočio s prvim neprilikama. Pozicija sportskog direktora u Hajduku je izuzetno teška jer novca za pojačanja gotovo da i nema pa nije mogao složiti momčad po ukusu talijanskog trenera. Klub je ispao iz Konferencijske lige od Ružomberoka, neki transferi nisu realizirani i momčad nije dobila prijeko potrebna pojačanja za napad na naslov, a čelnici kluba su procijenili kako je Kalinić pao na zadatku i odlučili su ga smijeniti! Nakon svega tri mjeseca. 

Ova vijest šokirala je navijače Hajduka u trenucima kada atmosfera oko kluba sve bolja i svi iščekuju derbi s Dinamom koji se igra u petak. Sada je sigurno da Kalinića neće biti na Maksimiru u loži.

Rezime njegovog tromjesečnog staža je ovakav. Doveo je trojicu igrača, za Sanyanga je izdvojio 500 tisuća eura, Ivan Rakitić došao je besplatno, a Stipe Biuk stigao je na posudbu. No, brojni transferi su propali jer je Nadzorni odbor spustio rampu. Nadao se Lindonu Selahiju, pokušao dovesti Ramona Miereza, Tomu Bašića i Jana Mlakara, ali sve je na kraju propalo. Jedini izlazni transfer bio je Emir Sahiti koji je otišao u HSV za 1,2 milijuna eura. 

Dosta toga nije išlo po planu na početku sezone, a čelnici su očito procijenili kako je Kalinić najveći krivac za to. A je li zaista to tako, neka svatko procijeni za sebe. A mi vas pitamo, je li ga Hajduk trebao smijeniti?

Idi na 24sata

Komentari 72

  • i kaj sad 11.09.2024.

    Čujem iz pouzdanih izvora da hajduk mjenja ime!! Više se neče zvati hajduk več TITANIK…. 😂

  • Anonimuszd 11.09.2024.

    Karoglane vrati se !

  • unikatno 11.09.2024.

    Meni žao mog Hajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare