To je to što me zanima!

ANKETA Dalić se opet kocka: Na popisu su samo trojica stopera! Je li trebao pozvati još koga?

Hrvatski izbornik vjerojatno želi vidjeti kakvo će biti zdravstveno stanje Erlića i Pongračića koji su na pretpozivu, dok među obrambenim igračima stoji i ime Kristijana Jakića koji je u listopadu pozvan kao 'vezni'...
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za reprezentativne utakmice protiv Škotska i Portugala. Hrvatski izbornik napravio je nekoliko promjena u odnosu na listopad, među "vatrene" se vraćaju Mateo Kovačić i Nikola Vlašić, dok u najboljoj više nema Luke Ivanušeca koji je sad na pretpozivu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveći problem za šefa "vatrenih" ovog je puta obrana, Dalić trenutno na raspolaganju ima tek tri zdrava stopera - Josipa Šutala, Duju Ćaletu-Cara i Joška Gvardiola. I to ne bi ni bio takav problem da Hrvatska u zadnje vrijeme ne igra s tri centralna braniča. Na pretpozivima su ostali Martin Erlić i Marin Pongračić, obojica zbog ozljeda posljednjih tjedana ne igraju za svoje klubove.

Erlića muči zadnja loža, Pongračić ima probleme s mišićem, čini se kako bi obojica mogla kroz dva tjedna biti zdravi, pa i spremni za nove reprezentativne obveze. I ne bi nas čudilo da Dalić sljedećih dana aktivira nekog od tih braniča. Zanimljivo, ovoga puta se među braničima vodi i Kristijan Jakić koji je u rujnu i listopadu bio pod "veznim igračima".

Jakić je u sezoni 2022/23. čak 16 puta igrao centralnog stopera u dresu Eintrachta koji također već godinama igra s tri braniča u zadnjoj liniji. I Jakić je svaki put bio središnja karika obrambene trojke, pa Dalić vjerojatno i njega sad vidi u konkurenciji za tu poziciju? No jesu li samo tri klasična centralna braniča na reprezentativnom popisu (pre)veliki rizik? Čini se da jest...

VIDEO: BRAVURE NAŠEG GOLMANA Labrović obranom u očaj bacio zvijezdu vrijednu 35 mil. eura! Hoće li braniti protiv Škotske?

Što ako se netko ozljedi već u Glasgowu? Što ako netko od naših braniča na toj utakmici bude i isključen? Hrvatska će biti u problemima. Velikim. OK, Dalić s reprezentacijom već sedam godina niže veličanstvene uspjehe, "vatrene" je odveo do najboljih uspjeha u povijesti, ali ovo nam se čini kao ozbiljna kocka. Opet, pitanje je ima li Hrvatska još braniča koji su spremni biti dio reprezentacije. Pa makar te utakmice odgledali s klupe. Rekli bismo da ih ima...

Filip Uremović (Hajduk) i Niko Galešić (Rijeka) bez dvojbe su ponajbolji domaći stoperi koji igraju u HNL-u, za nekog od te dvojice mogao je naći mjesta na popisu. Luka Vušković (Westerloo) je sigurno velika budućnost hrvatskog nogometa, ali u studenom je potrebniji Olićevoj U-21 reprezentaciji.

Ako ćemo potencijalne stopere tražiti u inozemstvu, tu se izdvajaju četiri imena. Boško Šutalo (Standard Liege) igra fenomenalno, po ocjenama je najbolji stoper belgijske lige, dok je Tin Jedvaj (Panathinaikos) već dulje vrijeme ima maksimalnu minutažu u Grčkoj, za svoj klub igra dobro i na domaćoj i na europskoj sceni.

A Hrvatska ima i dva centralna braniča koji redovito igraju u 'ligama petice', ali u klubovima s dna prvenstvene ljestvice. Jakov Medić je nakon odlaska iz Ajaxa svoje minute pronašao u Bochumu koji je u osam prvenstvenih utakmica dohvatio tek jedan bod. Marin Šverko ima ozbiljnu minutažu u Veneziji koja tone u talijanskoj Serie A, ali 26-godišnji branič ima i lakšu ozljedu mišića.

Je li Dalić mogao pozvati nekog od tih igrača, tako ipak mirnije spavati prije reprezentativnih dvoboja protiv Škotske i Portugala? Svakako. Je li pogriješio što je pozvao samo tri klasična stopera? E, o tome ćemo suditi tek nakon posljednjeg dvoboja Lige nacija i dolaska Portugala na Poljud. A što vi mislite, tko je od ovih šest stopera mogao dobiti reprezentativni poziv u studenom? 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • domba18 28.10.2024.

    Šta je opet pocelo sa Uremovicem 🤣🤣

  • dindula777777 28.10.2024.

    Dalić pojma nema valjda če jedanput to neko.skužiti!!

  • Aurora2 28.10.2024.

    Crowal pišeš o Daliću kao da ga ti znaš , pa vidiš i ti si meni gori od moje WC školjke ,ali ipak ne vršim istovar u tebe nego u nju koja je za to (nažalost)

Komentiraj...
Vidi sve komentare